Šport > Košarka
20 ogledov

Ljubljančani razigrani, Novomeščani zaspani

košarka Olimpija Saša Despot
Z odlično napadalno predstavo proti makedonskemu MZT-ju so včeraj košarkarji Union Olimpije zmagovito (91:76) odprli novo sezono v Ligi ABA. Slabše volje so bili po porazu v Podgorici (81:65) v taboru novomeške Krke.

"Tekma ni bila lahka, pa čeprav rezultat mogoče kaže na to. Prvo srečanje sezone je vedno težko. Mislim, da smo odigrali solidno, a z kar nekaj napakami, ki pa so za ta del prvenstva popolnoma normalne. Imamo ogromno rezerve v igri. Zmaga je dokaz, da smo na pravi poti in, da smo dobro delali do sedaj. Pomembno je, da smo osvojili dve točki," je po koncu dvoboja v Stožicah povedal ljubljanski strateg Gašper Potočnik.

Organizator igre Union Olimpije Zack Wright je s 14 točkami, šestimi skoki, štirimi podajami in tremi ukradenimi žogami napovedal, da bi znal biti v novi sezoni pravi motor zeleno-bele zasedbe: "Vesel sem, da smo zmagali. Pred nami je še veliko dela, da popravimo naše napake v igri, a vseeno je lepo, da smo tekmo zmagali. Nasprotnik ni imel veliko igralcev v rotaciji, saj imajo težave s poškodbami. Verjetno so zato hitro postali utrujeni, saj smo igrali v visokem ritmu. Odigrali smo dobro obrambo jih prisilili v kar nekaj napak, na drugi strani pa smo vse to kaznovali z lahkimi koši."

V drugem polčasu se je odprlo tudi branilcu Mihi Laporniku, ki je za Žurnal24 takole ocenil dogajanje na parketu: "Vedeli smo, da se nam bo ob dobri obrambi odprlo tudi v napadu. Ko nam steče meč, nas je težko zaustaviti. Imeli smo nekaj manjših nihanj, a smo v večjem delu dvoboja uspeli držati visok tempo. V pripravljalnem obdobju smo igrali proti zelo težkim nasprotnikom, tako da nismo uspeli zabeležiti kakšne serije zmag, ki nam bi dvignila samozavest pred prvo uradno tekmo, a smo se tekme z makedonskim moštvom kljub temu lotili zelo odločno."

"Tako reprezentanti kot organizator igre Wright so se nam priključili dokaj pozno, tako da imamo še kar precej rezerve pri uigranosti moštva. Verjamem, da bomo s časom še boljši. Ko se bomo začutili, bo vse skupaj lažje. Tempo je ubijalski, vendar smo dobro pripravljeni. O ciljih ne razmišljamo, temveč se želimo maksimalno pripraviti na vsako tekmo. Če bomo pokazali vse kar znamo, se lahko prebijemo zelo visoko," je dodal eden izmed številnih novincev v zmajevem moštvu.

Krkašem zmanjkalo energije

Novomeščani so večji del dvoboja proti Budučnosti zaostajali, sredi tretje četrtine so vendarle ujeli priključek, a v končnici ponovno popustili. Trener Krke Ivan Velić je bil tako kot po superpokalnem porazu proti Tajfunu ponovno nezadovoljen z igro svojega moštva v prvem polčasu: "Še enkrat smo ponovili iste napake. Slabo smo odprli tekmo in nasprotnikom z našo zaspano igro dovolili številne skoke v napadu. Domači košarkarji so se hitro razigrali in z lahkoto prihajali do točk. V tem delu tekme smo imeli kar 16 izgubljenih žog, kar je za gostovanje bistveno preveč. V nadaljevanju smo se vrnili v igro za zmago, a nam je zmanjkalo energije za uspešen zaključek."

Državni prvak Tajfuna iz Šentjurja bo letos premierno nastopil v regionalni ligi. Sezono bo odprl danes popoldne (17.00) v celjski dvorani Golovec z dvobojem proti Sutjeski iz Nikšića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.