Šport > Košarka
10 ogledov

Ljubljanska košarka dobila novo igrišče

Na slovesnot ob odprtju igrišča so prišli številni znani obrazi. Žurnal24 main
Akcija Verjemi v svoj koš je včeraj spisala novo uspešno poglavje. Njen glavni ideolog Esad Babačić skupaj s sodelavci nadaljuje začeto delo. Na Brodu so odprli novo košarkarsko igrišče.
Duh druženja na asfaltu
"Vesel sem, da smo se vrnili v Ljubljano in da smo odprli igrišče, na katerem se je veliko igralo in se bo tudi v prihodnje. Naša akcija poleg tega, da obnovi igrišče, poskrbi tudi za to, da se na asfaltne površine povrne duh druženja," je zbrane nagovoril Esad Babačić . Ambasador igrišča poleg vrtca Mravljinček je postal ljubljanski raper Zlatan Čordić - Zlatko , ki je v čast igrišču v svojem značilnem "fužinskem" slogu tudi zarepal.

Slavko Kotnik je še vedno v formi. © Dejan Mijović

 
Kotnik si ga je naredil
Svojo podporo so z obiskom odprtja pokazali tudi Jure Košir , poslanci Gregor Golobič , Igor Lukšič in Franci Kek , redna gosta in ambasadorja Marka Miliča in Saša Ožbolta je po besedah Babačića "zaklenil" njun trener Aleksandar Džikić , dogodku pa je prisostvoval tudi nekdanji košarkar Slavko Kotnik , ki je za naš časnik o svojih mladih dneh dejal: "Kot mlad sem igral tudi na asfaltu, največ pa sem igral doma, kjer sem si sam naredil koš. Hodil sem na kovinarsko šolo, zbral ves material in koš zvaril skupaj. Spodaj ni bilo asfalta, včasih sem igral v blatu ... Ljudje so si mislili, da nisem pri pravi (smeh). Višina in vse ostalo je bilo po vseh profesionalnih merilih." Kotnik se je pred osmimi leti preselil ravno na Brod , tako da igrišča včeraj verjetno ni preizkusil zadnjič, o akciji Verjemi v svoj koš pa je dejal: "Take zadeve so pohvalne, mladostniki imajo na igrišču idealno priložnost za dokazovanje, da so boljši od nekoga. Bolje na igrišču kot na drugačne načine," je še dodal nekdanji center Olimpije in slovenske reprezentance.

Politiki in košarka
Med prvimi je na prizorišče prišel Franci Kek. Je bil tako željan košarke in zmage? "Ne, samo želim biti točen. Zmaga tu sploh ni pomembna, pomembno je to, da je Esad Babačić pridobil sponzorje in občino, da so sodelovali pri tem projektu, ki je izjemnega pomena za odraščajoče," je dejal predsednik stranke Aktivna Slovenija in znani komik. "Na igrišču v Dolenjskih Toplicah sem preživel dve do tri ure na dan. Igral sem za osnovno šolo, srednjo šolo, fakulteto, poskušal sem tudi trenirati, a zaradi poškodb nisem nadaljeval," je o svojih izkušnjah s košarko dejal podpredsednik Socialnih demokratov Igor Lukšič . "Projekt je super. Ponavadi je tako, da javna sfera zbere denar, postavi igrišče, a jih nato večina propade. Zdi se mi dobro, da igrišča vsake toliko časa dobijo neko injekcijo." Pa je lahko košarka predmet politike? "Košarka je vedno predmet politike. Jaz sem politolog, zame je to lahko tudi najbolj nedolžna rožica."

Svoje košarkarsko znanje je pokazal tudi Jure Košir. © Dejan Mijović

 

Najbolj zavidljiv košarkarski pedigre ima zagotovo predsednik stranke Zares Gregor Golobič , ki pa na asfaltnih igriščih ni preživel veliko časa, zaradi treningov: "Treniral sem precej dolgo, igral sem kakšnih šest let v kadetski, mladinski in članski selekciji. Najprej še na osnovni šoli pri pionirjih, ko smo imeli tudi po dva treninga na dan, ob sobotah in nedeljah tekme, tako da sem se košarke celo malce prenajedel. Košarka je bila velik del moje mladosti," je dejal. O projektu Verjemi v svoj koš je dejal, da je izjemno hvalevreden, o tem, koliko je lahko košarka predmet politike, pa: "Nič. Edino to, da sta okrogli tako košarkarska kot politična žoga in se enkrat zavrtita tako, drugič drugače, zmeraj pa se je treba pošteno boriti." Politiki so se ob pomoči še nekaterih igralcev nato pomerili še v prijateljskem obračunu in tako tudi tekmovalno tlakovali pot še mnogim košarkarskim obračunom na Brodu. Slavko Kotnik je vsem Ljubljančanom vrgel rokavico – če na igrišču premagate njegovo trojko, potem ste zreli za Olimpijo, Helios ali Slovan . Si upate? Pa še na mnoga igrišča, Esad!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.