Šport > Košarka
17 ogledov

"Lockout" vse bolj realen

lebron james kitajska Reuters
Začetek lige NBA se zdi vse bolj oddaljen. Vodstvo lige je bilo zdaj primorano prestaviti prestavilo pripravljalne kampe, 43 tekem pred pričetkom sezone pa odpovedati.

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je sporočilo, da je prestavilo pripravljalne kampe, 43 tekem pred pričetkom sezone pa odpovedalo. Lastniki klubov in združenje igralcev še vedno niso dosegli dogovora glede višine plač, kar pomeni, da se "lockout" še vedno nadaljuje, pod vedno večjim vprašajem pa je tudi vsa sezona.

"Lockout" velja od 1. julija, ko je potekla pogodba med lastniki klubov in igralci. Pogajanja, ki potekajo že tri mesece, pa ne kažejo nobenega napredka. To pomeni, da je sezona 2011/12 vedno pod večjim vprašajem, kajti pripravljalnih tekem, ki bi morale biti na sporedu med 9. in 15. oktobrom, ne bo. "Na žalost smo dosegli točko na koledarju, ko nikakor ne moremo odpreti pripravljalnih kampov, odpovedati pa smo morali prvi teden pripravljalnih tekem," je dejal namestnik komisarja lige NBA Adam Silver.

Obe strani sta še vedno razdeljeni zaradi strukture plač. Lastniki ekip se zavzemajo za "salary cap", to je omejitev plač, saj zatrjujejo, da je kar 22 ekip od 30 v lanski sezoni vknjižilo izgubo v višini 300 milijonov dolarjev. Združenje igralcev pa vztraja, da zadeve ostanejo nespremenjene. Drugo težavo predstavlja delitev dobička. Igralcem je bilo po stari pogodbi zagotovljenih 57 odstotkov dobička, ponudili so jim zmanjšanje na 54,3 odstotka, kar pa lastniki niso sprejeli in vse skupaj pa je vodilo v "lockout". Igralci so zdaj vendarle sprejeli drugačno delitev dobička in zmanjšanje na 54 odstotkov, kar so najprej želeli lastniki, slednji pa po novem želijo še občutnejše zmanjšanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.