Šport > Košarka
24 ogledov

London je poklical Vujačića

Saša Vujačić
1/11
Žurnal24 main
Saša Vujačić in Jose Calderon bosta po dolgem času odigrala klubski tekmi na domači celini. V Londonu ta petek in soboto njune Nets in Raptors čakata prvi dve tekmi rednega dela sezone NBA v Evropi.

Medtem ko se Boston Celtics in Miami Heat v pripravah na končnico krepijo (prvi s Troyem Murhpyjem, drugi pa z Mikeom Bibbyjem), pa sta dve od najslabših ekip sezone v Evropi. New Jersey Nets in Toronto Raptors bodo v Londonu v petek in soboto odigrali prvi dve tekmi rednega dela na evropskih tleh. Ekipi z vsega 17 zmagami si lahko v tej sezoni tako pridobita vsaj nekaj novih navijačev, če že uspehov ni. Oboji so bili pred odhodom prek luže v slabi formi: Raptors so zmagali le štiri od zadnjih 24 tekem, Nets pa imajo niz šestih zaporednih porazov. Slednji so se prejšnji teden vsaj okrepili z enim od zvezdnikov – z Deronom Williamsom.

Obe tekmi v O2 Areni v Docklandsu bosta ob 21.00. Igral bo tudi Deron Williams, ki je imel nekaj težav z zapestjem.

"To je lepa priložnost za krepitev priljubljenosti franšize, kar pa mi počnemo že nekaj let, ko dajemo veliko priložnosti tujim košarkarjem," pove športni direktor Raptorsov, Bryan Colangelo. "Tako za klub kot za ligo je zelo pomembno, da sodelujemo na svetovnem trgu, da naša igra še naprej raste." Vodstvo lige in predstavniki klubov so torej tem potezam še kako naklonjeni, tudi več tekmah v Evropi, morda celo posebni evropski diviziji. Drugače pa je z igralci in trenerji. Trener Toronta Jay Triano pravi, da ga jezi, da morajo v drugem delu sezone v Evropo, da je to le motnja v procesu treningov in tekem. Ob prihodu v London se je le malo omehčal: "V sezoni je 82 tekem, igralci pa si bodo gotovo ti dve najbolje zapomnili."

Pot v London ne pomeni le dveh tekem. V sredo so šli košarkarji na ogled mesta (pozirali so s kraljevo stražo pred Buckinhamsko palačo in se sprehodili čez Tower Bridge), dan prej pa je šel Saša Vujačić na nogometno tekmo med Chelseajem in Manchester Unitedom. "Tekme lige NBA se ne morejo primerjati z nogometnimi. Tukaj se poje, vzdušje je noro, res nekaj posebnega," je o atmosferi na Stamford Bridgu dejal Vujačić. In kaj so o tekmi rekli njegovi soigralci? "Bili so utrujeni in so ostali v hotelu," je še dejal Vujačić, ki je stadion zapustil zadovoljen. Zmagal je njegov Chelsea.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.