Šport > Košarka
12 ogledov

Lorbek dal Barceloni prednost pred ligo NBA

Erazem Lorbek Barcelona Boštjan Tacol
Erazem Lorbek bo kariero nadaljeval v Barceloni, piše El mundo deportivo. Odlični slovenski krilni center je imel na mizi še ponudbi San Antonia iz lige NBA in moskovskega CSKA, a na koncu se je odločil, da ostaja v prestolnici Katalonije. Lorbek naj bi podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

Po pisanju katalonskega športnega dnevnika El mundo deportivo bo slovenski košarkarski reprezentant Erazem Lorbek kariero nadaljeval v Barceloni. Najstarejši od treh bratov Lorbek naj bi v prihodnjih dneh podaljšal pogodbo s Katalonci, ki so imeli očitno več adutov v rokavu kot San Antonio ali CSKA Moskva.

Tri milijone na leto

Potem ko si je Erazem Lorbek prislužil naziv najkoristnejšega igralca finala španskega prvenstva, v katerem je Barcelona premagala večnega tekmeca iz Madrida, in po tem, ko se mu je ob koncu sezone iztekla triletna pogodba, je 210 centimetrov visoki krilni center postal ena najbolj zaželenih okrepitev. Po pisanju istega vira so mu v Barceloni ponudili kar tri milijone evrov letne plače, s čimer bi postal najbolje plačani košarkar v zgodovini kluba.

V Barceloni se odlično počuti

El mundo deportivo poroča, da denar ni pretehtal, saj mu je CSKA ponudil še višjo vsoto, medtem ko San Antonio Spurs uradno ni govoril o denarju, kajti za zdaj mu je prioriteta podaljšanje sodelovanja s Timom Duncanom. Lorbek, ki ga El mundo deportivo opisuje kot vsestranskega igralca, ki nikoli ne zataji, izredno inteligentnega in profesionalca od glave do pete, se bojda z družino odlično počuti v Barceloni, zato si je lani tam kupil stanovanje. Hkrati mu Barcelona predstavlja dovolj velik tekmovalni izziv, saj bo ekipa, ki bo letos poleti doživela kar nekaj sprememb (iz Reala je že prišel Ante Tomić), nastopala v Evroligi in najmočnejšem nacionalnem prvenstvu v Evropi.

Lorbek naj bi podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.