Šport > Košarka
5 ogledov

Lorbek: Pritisk moramo odmisliti

Erazem Lorbek bo s CSKA lovil prvi naslov najboljšega v Evroligi. Žurnal24 main
Erazem Lorbek je najmlajši od treh Slovencev na zaključnem turnirju Evrolige. S CSKA se bo že v polfinalu pomeril z Lakovičevo Barcelono. Slovenski center je pred nastopom v Berlinu samozavesten.
 

Lorbek na Final fouru

Erazem Lorbek je na zaključnem turnirju nastopil že pred petimi leti v Tel Avivu. V polfinalu je Skipper za točko premagal Sieno. Trener Jasmin Repeša je Lorbka presenetljivo postavil v začetno peterko. Igral je devet minut, dosegel dve točki in imel še skok ter podajo. V finalu so Italijani morali priznati premoč Maccabiju, Lorbek je v 13 minutah dosegel sedem točk.

Kako potekajo priprave na zaključni turnir Evrolige, ki vas čaka konec tedna?
Trenirano in skavtiramo prvega nasprotnika, Barcelono. Pripravljamo se tako kot na vse ostale tekme, le da imamo za to nekaj več časa.

Vaš prvi nasprotnik bodo Katalonci. Od kod pretijo največje navarnosti?
Enostavno moramo zaustaviti njihov ritem tekme, intenzivnost igre in igrati svojo košarko. Mi moramo kontrolirati srečanje.

Marec in april sta bila, lahko rečemo, vaša meseca. Čemu pripisujete dvig forme na takšno raven?
Partizan je igral tako, da sem bolj prišel do izraza. Verjetno je nasprotnik stavil na moje napake, vendar jih nisem naredil. Dobro smo se pripravili na Partizana in se uvrstili na zaključni turnir.

To bo vaš drugi final four. Kakšni so spomini na prvega, ki sta ga igrali v majici Skipperja leta 2004?
Spomini so lepi, ampak tedaj nisem imel take vloge, nisem toliko igral. Tisto je bila dobra lekcija, za katero mislim, da mi bo pomagala.

Lorbek je v tej sezoni eden izmed glavnih orožij Ettoreja Messine. © EPA

 
Cilj CSKA je gotovo naslov prvaka.
Da vse ekipe, ki so se prebile v Berlin, imajo cilj zmagati.

Čutite pritisk ruske javnosti?
Zdaj posebnega pritiska ni, na turnirju četverice pa se bo gotovo čutil. Vendar je treba to odmisliti in se osredotočiti na stvari, ki jih delaš z ekipo.

Za vami je izvrstna sezona pri CSKA.
Dobil sem dovolj minutaže, da sem se dobro razvil. Tudi soigralci so mi zelo pomagali. Predvsem Matjaž Smodiš mi je bil seveda v veliko oporo.

Kako ste se vi in vaša družina prilagodili na polarni ruski mraz?
Zdaj je že toplo, v preteklih mesecih pa smo bili bolj doma in v kakšnih nakupovalnih centrih. Moskva je znana po velikih prometnih zamaških, ki pojenjajo le ob nedeljah. Med tednom se jim ne morem izogniti, saj vseskozi treniramo.

Kakšen je vaš pogled na Ettoreja Messino?
On je perfekcionist. Zelo veliko me je naučil in me še bo. Enostavno je dober, najboljši.

Še beseda o reprezentanci.
Vodstvo reprezentance se je zelo angažiralo. Tudi igralci smo pokazali, da smo pripravljeni sodelovati in da želimo doseči velik skupni cilj, zato se je večina odzvala.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.