Šport > Košarka
13 ogledov

Lorbek v najboljši peterki Evrolige

Erazem Lorbek Pero Antić Reuters
Na prizorišču zaključnega turnirja v Carigradu sta bili izbrani prvi peterki Evrolige. Med najboljšimi petimi igralci najelitnejšega klubskega tekmovanja v Evropi je tudi slovenski reprezentant Erazem Lorbek, ki brani barve Barcelone Regal.

V prvi peterki Evrolige so poleg Erazma Lorbka še Andrej Kirilenko (CSKA Moskva), ki je bil hkrati izbran za najkoristnejšega igralca (MVP), Dimitris Diamantidis (Panathinaikos), Nenad Krstić (CSKA Moskva) in Vasilis Spanoulis (Olympiacos). V drugi postavi so Mike Batiste (Panathinaikos), Henry Domercant (Unics Kazan), Bo McCalebb (Montepaschi Siena), Juan Carlos Navarro (Barcelona Regal) in Miloš Teodosić (CSKA Moskva).

Čeprav se Lorbek s svojim moštvom ni uvrstil v nedeljski finale, ki ga bosta igrala Olympiacos in CSKA Moskva (Barcelona se bo s Panathinaikosom pomerila za tretje mesto), je imel 28-letni Ljubljančan velik vpliv na odlične izide Barcelone v tej sezoni. Bil je prvi strelec ekipe (13,8 točk), najboljši skakalec (4,7) in igralec z najvišjim povprečnim statističnim indeksom (16,3). Čeprav igra v ekipi, ki je obrambno usmerjena in ki je do polfinala izgubila le eno od devetnajstih tekem, je Lorbek deseti strelec Evrolige in peti po statističnem indeksu.

Za Lorbka, ki se je v svoji tretji sezoni v dresu Barcelone tretjič uvrstil na zaključni turnir (leta 2010 je bil prvak), je to tretja nominacija v naj postavo tekmovanja. V sezonah 2008/09 in 2009/10 je bil izbran v drugo peterko, v sezoni 2004/05 pa je bil kot prvi proglašen za najbolj nadarjenega igralca.

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 12:57 13.maj 2012.

    Vaš komentar smo zaradi kršenja pravil komentiranja odstranili.