Šport > Košarka
18 ogledov

Love med vsemi najbolj napredoval

Kevin Love in Pau Gasol
1/2
Žurnal24 main
Kevin Love je bil izbran za igralca, ki je v tej sezoni lige NBA najbolj napredoval. A zdaj mu mora bolj kot lastna statistika (53 zaporednih dvojnih dvojčkov) postati cilj rešiti Minnesoto Timberwolves z dna lige.
Novembra je imel tekmo z 31 točkami in 31 skoki. Bil je prvi, ki mu je uspela tako imenovana tekma 30/30 po Mosesu Malonu leta 1982. "To je bil moj najlepši trenutek v karieri, moja najboljša tekma," v dodanem videu vrhuncev svoje sezone pove Kevin Love. Poglejte ga.

Minnesota Timberwolves, z mizernimi 17 zmagami in kar 65 porazi najslabša ekipa rednega dela sezone lige NBA, ima v svojih vrstah igralca, ki je v primerjavi z lansko sezono najbolj napredoval. To je belopolti center Kevin Love. V glasovanju ga je na prvo mesto uvrstilo 66 od 116 novinarjev in tako je dobil skupno 400 točk. S 157 točkami mu je sledil LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers).

"Kevin si zasluži veliko pohvalo. Ne le za dosežke na parketu, ampak tudi za predanost, ki jo kaže tako poleti na pripravah kot na prav vsaki tekmi sezone," pove športni direktor Timberwolvesov David Kahn. Love je imel povprečje 20,2 točke na srečanje in največ skokov med vsemi – 15,2 na tekmo. Imel je tudi neverjeten niz dvojnih dvojčkov na 53 tekmah zapored. Nekaj podobnega je nazadnje uspelo Elvinu Hayesu in Mosesu Malonu pred več kot 30 leti.

Komaj 22-letni Love obljublja, da bo tako kot lani treniral vse poletje in k temu poziva tudi svoje soigralce. So eno bolj talentiranih moštev v ligi, a morda zaradi pomanjkanja izkušenj tega ne znajo unovčiti za rezultate, ki bi jih pripeljali vsaj blizu končnice. "Mislim, da lahko jaz in vsi moji soigralci še močno napredujemo. Vsi skupaj bi radi postali starejši, bolj izkušeni in tako tudi boljša ekipa." Kahn in Love zatrjujeta, da ima mladi košarkar pred sabo še dolgo kariero v Minnesoti, a da bi res ostal, bo rezultatska krivulja morala navzgor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.