Šport > Košarka
9 ogledov

Love pokopal Phoenix Suns

goran dragić phoenix suns indiana pacers nba Reuters
Goran Dragić in njegov Pheonix sta morala na domačem parketu priznati premoč Minnesoti.

Slovenski košarkar Goran Dragić je v noči na sredo vknjižil nov poraz s Phoenixom. Sonca so tokrat pred domačimi gledalci izgubila proti Minnesoti s 101:110. Dragić je v 25 minutah dosegel 16 točk, tri podaje in tri skoke. S 24 točkami je bil pri Phoenixu najboljši Markieff Morris, pri Minnesoti jih je Kevin Love dosegel 33.

Dragić je moral štiri minute pred koncem tekme predčasno na klop, saj je dobil še šesto osebno napako, kar se mu je v karieri pripetilo tretjič, prvič v tej sezoni. Phoenix bo drevi gostoval pri Utahu; vprašanje, ali tudi Dragić, ki si je v drugem polčasu znova zvil gleženj.

Prav ta trenutek je bil po mnenju trenerja Phoenixa Jeffa Hornaceka odločilen. Dragić je na kratko odšel v slačilnico, da so mu oskrbeli gleženj, nato pa se je vrnil v igro. Takoj je poskusil z metom, ga zgrešil, v boju za odbito žogo pa mu je sodnik dosodil osebno napako. Ko je moral Ljubljančan zapustiti igrišče, je bil rezultat 95:94 za Phoenix. Do konca tekme je Minnesota naredila delni izid 16:6.

"Ko je prišel nazaj iz slačilnice, je hotel v igro. Zdaj, ko gledam nazaj, bi bilo bolje, da bi ga pustil na klopi," je dejal Hornacek.

Phoenix je po drugem zaporednem porazu še vedno na osmem mestu na zahodu, najbližji zasledovalec pa je Memphis, ki ima dve zmagi manj. Do sedmouvrščenega Dallasa ima Phoenix prav tako dve zmagi zaostanka.

Boj za uvrstitev v končnico bo zanimiv tudi na vzhodu. Šestouvrščeni Brooklyn in Cleveland na desetem mestu ločijo le štiri zmage. Vmes so Charlotte, Atlanta in Detroit.

Liga NBA, izidi:

Cleveland Cavaliers : Toronto Raptors 93:99
Indiana Pacers : Los Angeles Lakers 118:98
Washington Wizards - Orlando Magic 115:106
Atlanta Hawks : Chicago Bulls 103:107
Denver Nuggets : Portland Trail Blazers 95:100
Phoenix Suns : Minnesota Timberwolves 101:110
Sacramento Kings : Houston Rockets 103:129
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.