Šport > Košarka
8 ogledov

Lovec na lovorike

Ettore Messina se je že v prvi sezoni na klopi moskovskega CSKA povzpel na vrh E Žurnal24 main
Moskovski CSKA je v zadnjih letih ves čas v samem vrhu evropske košarke. Nemalo zaslug za to ima tudi italijanski trener Ettore Messina.

Oseminštiridesetletni Ettore Messina je profesionalec v pravem pomenu besede. Je eden od najbolj cenjenih strokovnjakov stare celine, igralci pa ga imajo radi tudi zaradi človeškega pristopa. Po dolgoletnem delu v Italiji je leta 2005 podpisal triletno pogodbo s CSKA. "V Rusiji se košarka zelo hitro razvija. Klubi imajo na razpolago veliko denarja, predsedniki pa so vsi po vrsti veliki košarkarski navdušenci. Imamo pet zelo dobrih klubov. V Italiji je položaj težji kot pred leti, saj klubi nimajo več tako visokih proračunov. Tudi italijanska reprezentanca je trenutno slabša od ruske," je za Žurnal24 podal primerjavo med italijansko in rusko košarko.

 

Uspehi Ettoreja Messine

Zmagovalec Evrolige 2001, 2006
Italijanski prvak 1998, 2001, 2003
Italijanski pokalni prvak 1999, 2001, 2002, 2004, 2005
Srebro na EP 1997

Messina je v Moskvi znova združil moči s slovenskim reprezentantom Matjažem Smodišem , ki ga je treniral že v Bologni. O njem ima zelo dobro mnenje: "Matjaž je zelo pomemben igralec. Je vodja naše ekipe. Dobro igra tudi, kadar je pod pritiskom, in lahko rečem, da je prispeval velikanski delež k uspehom kluba v zadnjih letih." "Ljubezen" je vzajemna, saj tudi Smodiš o njem govori z izbranimi besedami: "To je najina peta skupna sezona. Zelo se razumeva in spoštujeva. Imam tudi nekakšno protekcijo. Na nekaterih tekmah domačega prvenstva me, kjer se le da, tudi malce 'špara', da tako privarčujem moči za pomembne tekme."

Ettore Messina je profesionalec v pravem pomenu besede. © AFP

 
Pred tekmo v Tivoliju je CSKA v tej sezoni nanizal devet zmag, v sredo pa je okusil grenkobo poraza. "Vedeli smo, da je Olimpija v domači dvorani še kako nevarna. Igrala je dobro in povsem zasluženo dobila to tekmo. Redkokdaj vidiš ekipo, ki se tako bori, kot se je tokrat Olimpija,“ je za konec dejal Messina.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.