Šport > Košarka
6 ogledov

Maccabi blizu vrnitve v ligo NLB

Maccabi je v ligi že nastopal v sezoni 2002/03, ko je v finalu zaključnega turni Žurnal24 main
V košarkarski ligi NLB prihodnjo sezono ne bo češkega Nymburga. Nazaj si želi izraelski velikan Maccabi. "Verjetnost vrnitve Izraelcev je zelo velika," pojasnjuje generalni direktor lige Roman Lisac.
Roman Lisac je še pojasnil, da bo moral projekt 2. lige NLB še malo počakati, glede prodaje kart za zaključni turnir v Ljubljani pa dejal, da se bo začela 1. aprila. Zanimanje je ogromno, predvsem iz Partizana in Krke. V prosti prodaji bo okoli 7.000 vstopnic.

"Verjetnost, da bi se Maccabi vrnil v ligo NLB, je zelo velika, čeprav so zelo zagreti tudi Makedonci. Zagotovo pa ligo zapušča Nymburg," nam je pojasnil generalni direktor lige NLB Roman Lisac, ki nam je zaupal tudi, da se želijo ligi pridružiti Turki.

"Zanimanje so pokazali tudi turški klubi. Efes Pilsen je bil resen kandidat. Turki so nas kontaktirali. Bomo videli, kako bo, vse je še odprto," pravi Lisac, ki pa se ne ubada le s sladkimi skrbmi. Nekaj sivih las vodstvu lige povzročajo košarkarji Budučnosti, ki zaradi slabih finančnih razmer v klubu ne trenirajo, po pisanju nekaterih srbskih in črnogorskih medijev pa obstaja tudi možnost, da jih na zaključni turnir lige NLB v Ljubljano ne bo.

"Mislim, da bodo na zaključni turnir v Ljubljano prišli v vsakem primeru. Kljub temu, da ne trenirajo, njihov nastop ni ogrožen. Za zdaj nismo dobili nikakršnih pojasnil," pojasnjuje direktor lige, ki pravi, da rezervnega načrta, če Črnogorcev v Ljubljano ne bo, ni.

Prihodnjo sezono v ligi ne bo Zadra, ki je zasedel zadnje mesto na lestvici in zato eno leto nima pravice nastopa. "Zadar bi rad na vse pretege nastopal tudi prihodnjo sezono. Soočamo se z ogromnimi pritiski, tudi političnimi. Tudi nam je hudo, da Zadar, ki je bil z nami 10 let, ne bo mogel nastopati. Na žalost jih čaka leto premora," še pravi Lisac, ki je še ovrgel možnost, da bi zaradi finančnih težav in visoke pristopnice v višini 150 tisoč evrov v prihodnji sezoni katero od moštev zavrnilo sodelovanje, saj naj bi bilo zanimanje za sodelovanje ogromno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.