Šport > Košarka
15 ogledov

Maccabi pokazal mišice

1/20
Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije so v 4. kolu Top 16 Evrolige izgubili v Stožicah z Maccabijem iz Tel Aviva - 62:83 (49:56, 41:33, 19:22). "Ko se nam ustavi v napadu, prenehamo igrati tudi v obrambi," pravi Zdovc.

Union Olimpija je doživela najvišji poraz na domačih tekmah Evrolige. Maccabi je slavil s 83:61. Po prvi polovici tekme je kazalo povsem drugače, nato pa je conska obramba Izraelcev dodobra pripomogla k brezidejnosti Olimpijinega napada in Maccabi je dosegel številne lahke koše, preobrata pa ni bilo. Tako so se Ljubljančani poslovili od boja za četrtfinale Evrolige, čakata pa jih še tekmi z Barcelono v gosteh in Romo doma. Znova pa se je izkazalo, da čvrsta, hitra in agresivna izraelska igra Olimpiji niti najmanj ne ustreza. V dveh tekmah skupaj je tako maccabi zmagal kar za 58 točk.

Maccabi je v prvem polčasu videl, da nima možnosti, zato je spremenil obrambo. To jim je prineslo rezultat. Včasih greš v rizik, nekajkrat zgrešiš, samozavest pade, prednost pa je rasla iz minute v minuto. Po naših zgrešenih metih je Maccabi dosegel nekaj lahkih košev, nato pa mu je steklo v napadu.
Sašo Ožbolt

"Trdno sem verjel, da lahko zmagamo. V prvem polčasu smo igrali fantastično. V drugem polčasu sem pričakoval spremembno obrambe, ampak ne s tako nizko peterko, saj je Maccabi igral z dvema 'štiricama'. Igrali so zelo gibljivo consko obrambo, s prehodom v sistem mož na moža. Tu smo se enostavno ustavili, nismo imeli rešitve. Najhuje pa je, da se je ponovila naša stara slabost – ko se nam ustavi v napadu, prenehamo igrati tudi v obrambi," je tekmo analiziral trener Jure Zdovc.

"V prvem polčasu smo pokazali, kako se mora igrati proti Maccabiju. Držali smo se vseh dogovorov, niti enkrat jim ni uspel protinapad. V drugem delu pa je šlo vse narobe. Postavili so nam cono in nismo se več znašli. Potem prideš do težkih, neizdelanih metov, nimaš prave možnosti za skok ... Ko si ustvarijo prednost, jih je nemogoče loviti. V prvem polčasu smo bili vrhunski, nato pa je prišla katastrofa," je po tekmi dejal kapetan Goran Jagodnik, razočaran pa je bil tudi Damir Markota: "Ne vem, kaj bi dejal. V drugem polčasu smo podlegli njihovemu ritmu. So zares za...bana ekipa."

Union Olimpija je srečanje z Maccabijem začela po napovedih – veliko pogumneje in trdneje kot v Tel Avivu, kar se je jasno odrazilo tudi na perketu. Ljubljančani so že v prvi četrtini povedli za pet točk (14:9), v drugi pa največ za devet (33:27) v 17. minuti po košu Damirja Markote. Drugo četrtino je imenitno odprl Goran Jagodnik, ki je dosegel kar osem zaporednih točk. Hvalevreden je bil skok zmajev, ki so ga proti že pregovorno atletski ekipi Maccabija ob polčasu dobili z 20:16. Še en sladkorček tekme je bil Samo Udrih, ki ga je polna dvorana Stožice bučno pozdravila, ko je prikorakal na parket. 

Po odličnem prvem polčasu je sledila tretja četrtina, v kateri so Izraelci pokazali svojo moč. Olimpiji ni šlo v napadu, izgubljala je žoge, kar so gostje vešče izkoriščali s protinapadi. Tretjih deset minut je Maccabi dobil kar z 22:16. Vseeno so Ljubljančani vstopili v zadnjo četrtino z znosnim zaostankom osmih točk, vendar je ta skokovito naraščal, ko so Izraelci uprizarjali nove in nove protinapade in potem ko se je razigral David Blu, ki je zeleno-bele rešetal s trojkami.

Evroliga, Top 16, skupina G:

Union Olimpija : Maccabi 62:83 (49:56, 41:33, 19:22)
Šermadini 13, Gregory 11, Ilievski in Jagodnik po 10; Pargo, Perkins in Eliyahu po 16, Blu 15

Lottomatica : Regal Barcelona 65:74 (14:14, 13:11, 24:21, 14:28)
Datome 15, Gordić 12; Navarro 19, Anderson 15, Rubio in Ndong 9, Lakovič 7, Lorbek 6


Lestvica: 1. Barcelona 8 točk, 2. Maccabi 7, 3. Union Olimpija 5, 4. Lottomatica 4

Union Olimpija je doživela najvišji poraz na domačih tekmah Evrolige. Maccabi je slavil s 83:61. Po prvi polovici tekme je kazalo povsem drugače, nato pa je conska obramba Izraelcem dodobra pripomogla k brezidejnosti Olimpijinega napada in Maccabi je dosegel številne lahke koše, preobrata pa ni bilo.

»Trdno sem verjel, da lahko zmagamo. V prvem polčasu smo igrali fantastično. V drugem polčasu sem pričakoval spremembno obrambe, ampak ne s tako nizko peterko, saj je Maccabi igral z dvema 'štiricama'. Igrali so zelo gibljivo consko obrambo, s prehodom v sistem mož na moža. Tu smo se enostavno ustavili, nismo imeli reitve. Najhuje pa je, da se je ponovila naša stara slabost – ko se nam ustavi v napadu, prenehamo igrati tudi v obrambi,« je tekmo analiziral trener Jure Zdovc.

»V prvem polčasu smo pokazali, kako se mora igrati proti Maccabiju. Držali smo se vseh dogovorov, niti enkrat jim ni uspel protinapad. V drugem delu pa je šlo vse narobe. Postavili so nam cono in nismo se več znašli. Potem prideš do težkih, neizdelanih metov, nimaš prave možnosti za skok ... Ko si ustvarijo prednost, jih je nemogoče loviti. V prvem polčasu smo bili vrhunski, nato pa je prišla katastrofa,« je po tekmi dejal kapetan Goran Jagodnik, razočaran pa je bil tudi Damir Markota: »Ne vem, kaj bi dejal. V drugem polčasu smo podlegli njihovemu ritmu. So zares za...bana ekipa.«

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.