Šport > Košarka
23 ogledov

Maccabi se je poigral z Olimpijo

Sašo Ožbolt je zaigral kljub lažji poškodbi leve roke, toda na koncu je v statis Boštjan Tacol
V tretjem kolu nadaljevanja tekmovanja v Evroligi je Union Olimpija na gostovanju pri Maccabiju doživela visok poraz. Izraelci so slavili s kar 104:67. Čez 14 dni povratni obračun v Stožicah.
Igrali smo res slabo. Nismo se držali dogovora, čeprav smo vedeli, kaj nas čaka. Imeli smo slab dan, Maccabi pa je pokazal svojo moč in je bil tokrat za več razredov boljši. Igrati bi morali bolj čvrsto, to bo treba popraviti že proti Širokemu. V Evroligi nas čakajo še tri tekme in vse je še, ne glede na tokratno predstavo, odprto.
Jure Zdovc

Košarkarji Uniona Olimpije so izgubili drugo zaporedno tekmo v Evroligi. Po domačem porazu z evropskim prvakom Barcelono so tokrat praznih rok ostali še na gostovanju v vroči dvorani Nokia v Tel Avivu. Maccabi je vse dvome o zmagovalcu rešil že v prvi polovici prvega polčasa.

Čeprav so v ljubljanskem taboru vedeli, da Maccabi v svoji dvorani tekme začenja zelo agresivno in zavzeto, tako da tekmecu hitro vzame voljo do igre, se Union Olimpija ni mogla izogniti domačemu mlinu. V izenačenosti je zdržala točno tri minute, nato pa je Maccabi iz prve prestave prešel v tretjo ali četrto in odbrzel mimo. V 6. minuti je bilo 15:5, ob koncu prve četrtine 28:10, v 13. minuti pa je prednost Izraelcev znašala že 27 točk (37:10).

Ljubljančani so podlegli v vseh pogledih, saj se v napadu niso uspeli kosati z agresivno domačo obrambo, pri obrambi koša pa je imel Maccabi dovolj raznovrstnih orožji za rešetanje koša. Tako je denimo Union Olimpija v prvi četrtini dosegla vsega tri koše iz igre, v prvem polčasu osem, imela 11 izgubljenih žog, predvsem pa je pešala njena obramba pod košem, saj je Maccabi 39 od 49 točk v prvem polčasu dosegel iz rakete.

Čeprav so varovanci Jureta Zdovca v drugem delu nekoliko popravili bledo igro prvega polčasa, celo dobili tretjo četrtino s 23:22, se visokemu porazu nisi mogli izogniti. Gostitelji so namreč nadaljevali z nezmanjšanim ritmom, vmes v 26. minuti povedli 69:34, in suvereno prišli do 11. zmage v 13 tekmah, s čimer ostajajo najboljša ekipa Evrolige.

Pri Unionu Olimpiji so dvomestni statistični indeks dosegli Giorgi Šermadini s 15 točkami (met iz igre 4:7) in petimi skoki ter Damir Markota in Kenny Gregory, ki sta dosegla po 14 točk. V vrstah Maccabija je Lior Eliyahu z 20 točkami ob stoodstotnem metu 10:10 med kandidati za najkoristnejšega igralca kola (30). Priložnost za revanšo bodo Ljubljančani imeli čez 14 dni, ko bo Maccabi gostoval v Stožicah.

"Igrali smo res slabo. Nismo se držali dogovora, čeprav smo vedeli, kaj nas čaka. Imeli smo slab dan, Maccabi pa je pokazal svojo moč in je bil tokrat za več razredov boljši. Igrati bi morali bolj čvrsto, to bo treba popraviti že proti Širokemu. V Evroligi nas čakajo še tri tekme in vse je še, ne glede na tokratno predstavo, odprto," je po obračunu za zurnal24.si dejal Zdovc.

Evroliga, Top 16, 3. kolo:


Skupina F

Maccabi Electra : Union Olimpija 104:67 (28:10, 21:16, 22:23, 33:18)
Pargo 21, Eliyahu 20, Burstein in Schortsanitis 10; Šermadini 15, Markota in Gregory 14


Regal Barcelona : Lottomatica Roma 80:56
Anderson 16, Perović in Navarro po 13, Lorbek 2, 2 sk., 2 pod v 22 min.; Traore 17, Washington 16

Lestvica: 1. Barcelona 6, 2. Maccabi 5, 3. Olimpija 4, 4. Roma 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.