Šport > Košarka
16 ogledov

Maccabi znova v ligi NLB

Košarkarji Maccabija so štirikratni evropski klubski prvaki. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Iz Izraela prihajajo vesti, da se je košarkarski velikan Maccabi iz Tel Aviva z vodstvom lige NLB dogovoril za nastopanje v njej za prihodnjo sezono. Izraelci so v jadranski druščini že sodelovali v 2002/03.
"Verjetnost, da bi se Maccabi vrnil v ligo NLB, je zelo velika, čeprav so zelo zagreti tudi Makedonci," je za zurnal24.si marca dejal Roman Lisac, direktor lige NLB.

Sporazum uradno še ni podpisan – to naj bi se po nekaterih informacijeh zgodilo na zaključnem turnirju v Barceloni –, ampak dogovor med vodstvoma telavivskega Maccabija in lige NLB naj bi bil sklenjen, poroča izraelski sites.one.co.il. Izraelci so bili člani jadranske lige že v sezoni 2002/03, ko so v finalu izgubili proti Zadru.

Novica o pridruženju Maccabija ni presenetljiva, saj je o tem kot povsem realni možnosti za Žurnal24 na zaključnem turnirju lige NLB v Ljubljani, kjer je bila izraelska delegacija gost, spregovoril že Rado Lorbek, eden vodilnih mož lige: "Pokazali so veliko zanimanje za igranje v jadranski ligi, kjer so sicer že nastopali. Bili so že del naše družine. Za nas niso nekaj novega. Preučili so vse pogoje, postavili smo jim zahteve za sodelovanje. Kmalu se bodo morali odločiti, ali so pogoji zanje sprejemljivi. Do Final Foura Evrolige v Barceloni pričakujemo njihov odgovor. Potem imamo čas do 15. julija, ko bo v Sloveniji, Srbiji, na Hrvaškem ter Bosni in Hercegovini že vse znano, za odločitev, komu bo podeljen wild card. So pa v igri poleg Maccabija še nekateri drugi klubi."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.