Šport > Košarka
14 ogledov

Magici imajo preveč orožij

NBA končnica druga tekma Orlando Magic Charlotte Bobcats Dwight Howard
1/8
Žurnal24 main
Orlando Magici imajo toliko orožij, da so jim Charlotte Bobcats nenevarni. Z zmago 92:77 v prvem kolu končnice vodijo 2:0. Bolj tesen je teksaški obračun Dallas Mavericksov in San Antonio Spursov (1:1).

San Antonio Spurs so na drugi tekmi ustavili zelo razigrane teksaške rivale Dallas Mavericks in jih za izenačenje serije premagali 102:88. Odločila sta Tim Duncan, ki je sredi zadnje četrtine dosegel osem točk zapored (skupno 25 in 17 skokov), ter Manuel Ginobili (23 točk). "Imel sem priložnosti in sem jih izkoristil. Pazili so na Manuja, ki je pred tem zadeval odlično, in tako so se ob koncu priložnosti ponudile meni," je ključ do zmage opisal Duncan. Tretja in četrta tekma bosta konec tedna v San Antoniu.

Če se bo teksaški dvoboj prvega kola končnice zavlekel, to ne velja za obračun Orlando Magicov in Charlotte Bobcatsov. Za vodstvo 2:0 v zmagah so lanski finalisti prepričljivo slavili 92:77. Vseh pet članov prve peterke Magicov je doseglo več kot 10 točk (Dwight Howard 15 in devet skokov). "Naša največja prednost je, da imamo veliko orožij," je ključno za zmage izpostavil Vince Carter. Dvoboj se zdaj seli v Charlotte.

Liga NBA, 1. kolo končnice, tekmi 21. 4.:

Vzhod
Orlando Magic : Charlotte Bobcats 92:77  /2:0/
Carter 19, Howard 15; Jackson 27, Wallace 15

Zahod
Dallas Mavericks : San Antonio Spurs 88:102  /1:1/
Terry 27, Nowitzki 24; Duncan 25, Ginobili 23

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.