Šport > Košarka
19 ogledov

Magici živi, Davis v nezavesti

NBA finale Vzhod peta tekma Orlando Magic Boston Celtics Jameer Nelson
1/13
Žurnal24 main
V finalu Vzhoda se bo igrala vsaj še šesta tekma, saj so Magici na peti 113:92 premagali Celtics in izid znižali na 2:3. Slednji so bržkone ostali brez Davisa, saj je po udarcu Howarda dobil pretres možganov.
Bližnje srečanje s komolcem Dwighta Howarda za nasprotnika ni nekaj novega. Glen Davis jo tokrat vendarle ni odnesel najbolje. Center Magicov ga je zadel ponesreči, a udarec je bil tako močan, da je Big Baby padel skupaj, se nato pobral, a se na sredi igrišče še enkrat zgrudil - v objem sodnika. Poglejte v dodanem videu. Zaradi pretresa možganov je njegov nastop na šesti tekmi vprašljiv.

Še naprej ni znan prvi finalist lige NBA. S 13 trojkami so Orlando Magici ostali med živimi. Za znižanje izida v finalni seriji vzhodne konference na 2:3 so doma Boston Celtics premagali 113:92. "Preprosto smo vsi verjeli," je po drugi zaporedni zmagi razlagal Jameer Nelson, ki je dal 24 točk. "Verjeli smo. Vemo, da nam lahko uspe. Gremo tekmo po tekmo." Doslej ni še nikomur uspelo zmagati po zaostanku 0:3. Šesta tekma bo že v noči na soboto v Bostonu.

Dwight Howard je dal svoje z 21 točkami, 10 skoki in petimi blokadami, s 14 točkami pa se je s klopi dokazal J. J. Redick. Na drugi strani se je ob veliki trojki dokazal še veteran Rasheed Wallace (21 točk). Celtics imajo pred naslednjo tekmo kar nekaj skrbi, ne le da so Magici vse bolj razpoloženi, imajo tudi kadrovske težave. Kendrick Perkins je dobil sedmo tehnično napako in tako bo moral izpustiti naslednjo tekmo (razen če vodstvo lige po pregledu razveljavi zadnjo tehnično), drugi center Glen Davis pa najverjetneje ne bo igral zaradi pretresa možganov (s komolcem ga je zadel Howard).

"So dobra ekipa, kadar vodijo, in takrat zlahka dajejo trojke. Mislim, da jim tokrat nismo odgovorili s pravim odporom," je razlog za poraz našel trener Doc Rivers. Na naslednji tekmi morajo bolje začeti in ne že v prvi četrtini dobiti 31 točk. Obljubljajo, da bo drugače, saj ne želijo postati četrta ekipa v zgodovini, ki jo je nasprotnik ujel po zaostanku 0:3. "Prej ali slej bo ena ekipa zmagala po zaostanku 0:3. Le zakaj ne bi bilo to mi?" pa pove Stan Van Gundy.

Liga NBA, finale Vzhoda:

Orlando Magic : Boston Celtics 113:92  /2:3/
Nelson 24, Howard 21, 10 sk., Lewis in Redick 14; Wallace 21, Rondo 19 , Pierce 18, Garnett 10

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.