Šport > Košarka
13 ogledov

Mahorič z Olimpijo spet na sodišču

Tomo Mahorič nima časa podrobno spremljati svetovnega prvenstva. (Foto: Špela Mo Žurnal24 main
Union Olimpija in njen nekdanji trener Tomo Mahorič že nekaj let bijeta boj na sodišču. Rešitve še ni na vidiku. Sporna sta pogodba in aneks k pogodbi iz sezone 2002/03.
Že okoli 160 tisoč evrov
Union Olimpija in njen nekdanji trener Tomo Mahorič že nekaj let bjieta boj na sodišču. Najprej je sodišče odločilo v prid trenerja, nato pa je prizivno ugodilo pritožbi Olimpije, zato se je zadeva vrnila na začetek. Po prvi odločitvi bi Mahorič prejel kar precejšnjo vsoto denarja. Dobil bi 86 tisoč evrov za enoletno pogodbo, ki je pri Olimpiji ne priznavajo, in zamudne obresti, ki zdaj znašajo že 65 tisoč evrov. Poleg tega si je košarkarski strateg v sezoni, ko so zmaji obstali tik pred uvrstitvijo na Final Four Evrolige, prislužil še devet tisoč evrov nagrad. Pozneje ni osvojil državnega prvenstva in tu sta se poti trenerja in kluba začeli ločevati. Mahoriča, ki je že pred koncem sezone prejel aneks k pogodbi, v katerem so mu ponudili še enoletno sodelovanje, je zamenjal Sašo Filipovski.
 

Popust

Nekdanji direktor Matjaž Tavčar je ob Mahoričevi vrnitvi v klub ponujal 70 odstotkov glavnice. Predlog je bil sprejet, a so ga pozneje pri Olimpiji zavrnili.

Mahorič je že pristal le na plačilo glavnice, kar so mu v klubu že nekajkrat obljubili. Zato se je pred sezono 2006/07 tudi vrnil k Olimpiji, a je nato štiri mesece in pol znova delal brez plačila. Zdaj je vodstvo Olimpije spet izrazilo željo po dogovoru, kar si želi tudi Mahorič, zato naj bi se v prihodnjih dneh sestali in pogovorili.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.