Šport > Košarka
14 ogledov

Maljković: "Bili smo obupni v napadu!"

Četrtfinale EP 2011 Slovenija-Španija EPA
"Velika ekipa se je pomerila z navadnim moštvom. Takšna je pač zdaj Slovenija. Upam, da bo v prihodnosti drugače. Oboji smo imeli odprte mete, oni so zadevali, mi ne," je po porazu s Španijo dejal selektor Slovenije Božidar Maljković.

Šjor Boža je bil tokrat lahko zadovoljen le s prvo četrtino in pol: "Dobro smo začeli dvoboj. Ne samo zato, ker smo zadevali mete. Igrali smo pametno, tako kot smo se dogovorili. To je bila naša taktika. Drugi del smo nato zelo slabo odprli, zgrešili smo vsaj 20 odprtih metov. Oni niso nič bolje zaigrali v obrambi, mi smo bili obupni v napadu." Selektor Slovenije je kot najzaslužnejšega za špansko zmago izpostavil Juana Carlosa Navarra: "Gre za fenomenalnega igralca. Vse je zadeval. Če se ne motim, je v tretji četrtini zgrešil le enkrat. Dal nam je 26 točk, kar je bilo preveč za nas."

Slovenski košarkarji ne bodo imeli veliko počitka, saj jih ob 14.30 že čaka prva tekma za razvrstitev od 5. do 8. mesta. Z morebitno zmago bi si Slovenci zagotovili nastop na kvalifikacijskem turnirju za naslednje olimpijske igre. "Fantje so utrujeni, a bodo morali zdržati. Zaradi tega smo tudi vseskozi trenirali. Proti Španiji smo v zadnjem delu tekme že malce kalkulirali z minutažo nekaterih igralcev," je dejal Maljković, ki je pred dvobojem med Litvo in Makedonijo še povedal: "Koga pričakujem za tekmeca v naslednji tekmi? Koga pa vi pričakujete? Makedonijo? Verjetno res. To bi bilo nekako logično, vendar bomo videli. Če bi bil šport logičen, potem tudi Limoges ne bi bil nikoli evropski prvak."

Bo morda morebitna uvrstitev v prvo šesterico na tem EP uspeh? "Ne vem. To boste morali oceniti vi. Ne morem ocenjevati svojega dela, lahko pa vam povem svoje mnenje. Ampak to bo po koncu EP, ne zdaj."

Komentarjev 3
  • 1111 08:45 15.september 2011.

    :)))))))

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 05:50 15.september 2011.

    Domov in to peš,za kazen,da bodo vedli za drugič!!

  • 1111 22:08 14.september 2011.

    ...popolnoma prav...naj gredo domov in začnejo trenirat...samo jamrajo in stokajo...samo izgovore iščejo....čisto mogoče je, da ti na eni, mogoče dveh tekmah ne gre...ampak ta ekipa od priprav pa do današnjega konca kaže enako igro, enake napake in enako nemoč...DOMOV!