Šport > Košarka
11 ogledov

Maljković debitiral z zmago

Goran Dragić navijači Žurnal24 main
Slovenski košarkarji so na prvi pripravljalni tekmi pred EP v Litvi z 69:54 premagali Poljake, ki jih vodi nekdanji slovenski selektor Aleš Pipan.

Najučinkovitešji strelec tekme je bil Goran Dragić, ki je dosegel 18 točk. Drugi najboljši strelec slovenske reprezentance je bil še en Dragić, in sicer Goranov brat Zoran, ki je v statistiko vpisal 10 točk. Pri gostih se je najbolj izkazal mladi Piotr Pamula s 13 točkami.

Poljaki, čeprav so po besedah Pipana manjkali kar štirje stalni člani, so se predstavili s hrabro in na trenutke zelo natančno igro, ki je Sloveniji zlasti v prvem polčasu povzročala kar nekaj preglavic. In to kljub temu, da sta bila brata Dragić zelo navdahnjena (skupaj 17 točk v prvem polčasu) in da se je za žogo požrtvovalno metal celo 37-letni Goran Jagodnik, ki je imel z 21 minutami na parketu peto najvišjo minutažo pri Sloveniji.

Selektor Maljković je tekmo začel s postavo Goran in Zoran Dragić, Sašo Ožbolt, Goran Jagodnik in Uroš Slokar, že v prvih dvajsetih minutah pa je na parket poslal vse igralce z izjemo Jake Blažiča in Luke Lapornika. Visoko minutažo je imel Mirza Begić (4 točke, 6 skokov), ki je ob Erazmu Lorbku edini pravi center v ekipi in ki po skromni klubski sezoni v Real Madridu potrebuje čim več nastopov. Jaka Lakovič je pokazal, da so mu soigralci upravičeno nadeli kapetanski trak (7 točk, 2 ukradeni žogi, dve podaji), Boštjan Nachbar je odigral 14 minut (8 točk) in njegov gleženj je zdržal vse napore, uspešen strelski večer pa je imel tudi Uroš Slokar (8 točk).

Naslednjo preizkušnjo bo imela Slovenija že v nedeljo, ko se bo v Kidričevem srečala z Makedonijo. Nato igralce čaka selitev v Rogaško Slatino in v začetku avgusta nova dva testa; v Litvi proti gostiteljem evropskega prvenstva ter s sosednjo Latvijo. Slovenskim gledalcem se bodo košarkarji znova predstavili od 6. do 9. avgusta na turnirju v Stožicah, ki se ga bodo udeležile vse reprezentance nekdanje skupne države Jugoslavije.

Selektor slovenske reprezentance Božidar Maljković se je za sobotno tekmo odločil za dvanajsterico, v kateri ni bilo Erazma Lorbka, Matjaža Smodiša in Daniela Vujasinovića.

Pokal Primus 2011, Ptuj:

Slovenija : Poljska 69:54 (18:21, 18:12, 14:11, 19:10)
G. Dragić 18, Z. Dragić 10, Slokar in Nachbar po 8; Pamula 13, Lapeta 10

Postava Slovenije: Lapornik, Lakovič, Udrih, Nachbar, G. Dragić, Jagodnik, Zupan, Begić, Blažič, Ožbolt, Z. Dragić in Slokar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.