Šport > Košarka
19 ogledov

Maljković objavil seznam za EP

Božidar Maljković KZS/www.alesfevzer.com
Selektor slovenske košarkarske reprezentance Božidar Maljković je razkril, na katere igralce računa na prihajajočem evropskem prvenstvu v Litvi, in predstavil načrt priprav nanj, ki se začnejo 10. julija.

Na seznamu Božidarja Maljkovića so se znašli naslednji igralci: Jaka Lakovič (Barcelona), Goran Dragić (Houston Rockets), Zoran Dragić (Krka), Boštjan Nachbar (Efes Pilsen), Matjaž Smodiš (CSKA Moskva), Erazem Lorbek (Barcelona), Domen Lorbek (San Sebastian), Miha Zupan (Sankt Peterburg), Samo Udrih (Union Olimpija), Gašper Vidmar (Fenerbahče), Sašo Ožbolt (Union Olimpija), Goran Jagodnik (Union Olimpija), Uroš Slokar (Manresa), Jaka Blažič (Geoplin Slovan), Nebojša Joksimović (Igokea), Luka Lapornik (Zlatorog), Edo Murić (Krka), Klemen Prepelič (Helios), Danijel Vujasinović (Zlatorog) in kot naturalizirani Slovenec Mirza Begić (Real Madrid).

"Mislim, da sem izbral najboljše. Vsako odločitev sem dobro pretehtal in se o njej posvetoval. Seznam bi bil seveda lahko bogatejši. Recimo, da so določeni igralci reprezentanci odrekli iz osebnih razlogov,“ je na tiskovni konferenci dejal slovenski selektor Božidar Maljković, ki je objavil seznam brez Primoža Brezca, Bena Udriha, Saše Vujačića, Sanija Bečirovića - ker selektor ni prepričan, da mu njegovo zdravstveno stanje dovoljuje trdega treniranja in napornega turnirja -, zato pa je na njem Gašper Vidmar, čeprav bodo o nastopu robustnega centra soodločali tudi zdravniki. Maljković je poudaril še: "To bo najkvalitetnejše tekmovanje z največjimi zvezdami, ki bo trajalo najdlje – skoraj tri tedne.“

"Organizacijsko sanjsko moštvo“
"Zbrali smo organizacijsko sanjsko moštvo. Reprezentantom bodo na voljo trije fizioterapevti, sodeloval bo novi zdravnik. Spremljevalno osebje je na vrhunski ravni,“ je povedal direktor reprezentanc Matej Avanzo: "Prvi v zgodovini bomo organizirali turnir vseh šestih držav bivše Jugoslavije, ki bo v Stožicah od 6. do 9. avgusta.“ Maljković bo kandidate (v Litvo bo odpotovalo 12 ali 14 košarkarjev, za zdaj še ni uradno znano) na pripravah zbral 10. julija. Do odhoda na zbor najboljših košarkarskih reprezentanc stare celine pa bo Slovenija odigrala deset prijateljskih tekem.

Vidmar še čaka na pregled
Čeprav je Vidmar na seznamu Bože Maljkovića, njegov nastop še ni potrjen, saj košarkarja Fenerbahčeja čaka pregled levega kolena, ki ga muči že dalj časa. Začetek priprav pa bosta izpustila Murić in Prepelič, oba se bosta reprezentančnim kolegom pridružila po evropskem prvenstvu za mlajše člane – 27. julija.

Začetek priprav 10. julija
Maljković bo dvajseterico kandidatov (v Litvo bo odpotovalo 12 ali 14 košarkarjev) na pripravah zbral 10. julija. Do odhoda na zbor najboljših košarkarskih reprezentanc stare celine pa bo Slovenija odigrala deset prijateljskih tekem. EP se sicer začenja 31. avgusta in konča 18. septembra. Slovenija v prvem delu igra v skupini D (Klaipedia), ko se bo pomerila z Rusijo, Belgijo, Bolgarijo, Gruzijo in Ukrajino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.