Šport > Košarka
24 ogledov

Maljković podaljšal dopust četverici

Bozidar Maljkovic Žurnal24 main
Selektor moške košarkarske reprezentance Božidar Maljković je opravil dodatne razgovore z igralci, ki so imeli najdaljše sezone ali v zadnjem letu težave s poškodbami, ter jim omogočil dodaten odmor. Erazem Lorbek, Jaka Lakovič, Boštjan Nachbar in Matjaž Smodiš se bodo tako pripravam za evropsko prvenstvo pridružili 18. julija na Ptuju.

Reprezentanca se bo sicer zbrala že osem dni prej na pripravah v Kranjski Gori, na Ptuju pa se bo začel drugi ciklus priprav. "Erazem Lorbek in Jaka Lakovič sta sezono v španskem prvenstvu končala pred tednom dni, hkrati pa ju mučijo ponavljajoče se poškodbe. Matjaž Smodiš, ki se je v CSKA po operaciji hrbtenice v tej sezoni vrnil na igrišča, je prav tako sezono končal minuli teden, Boštjan Nachbar pa je za odlog pri začetku priprav prosil zavoljo poškodbe stopala, ki pa ne bo ogrozila njegovega nastopa na evropskem prvenstvu. Vsi štirje se bodo kmalu začeli pripravljati na projekt Litva individualno. V dogovoru s selektorjem Maljkovićem bodo sodelovali s trenerjem za telesno pripravo Tomažem Brincem in zdravnikoma reprezentance Slobodanom Macuro in Brankom Cvetičaninom," je o četverici, ki bo prvi ciklus priprav izpustila, povedal direktor slovenskih članskih reprezentanc Matej Avanzo.

"V tednu dni bo jasno, ali bo že s prvim dnem priprav zaradi težav s stopalom nared Domen Lorbek, zanesljivo pa bo pripravljen Goran Jagodnik, ki mu kljub drugačnim napovedim ne bo treba na operacijo kile. Gašper Vidmar je že opravil dodatne preglede lani operiranega kolena, a dokončna odločitev o tem, ali bo pri letošnji reprezentančni akciji lahko pomagal, še ni padla," je o zdravstvenem stanju slovenskih košarkarjev še povedal Avanzo.

Pripravam se bosta naknadno sicer pridružila še Edo Murič in Klemen Prepelič, igralca izbrane vrste do 20 let, ki ju od 14. do 24. julija v Bilbau čaka evropsko prvenstvo divizije A, so še sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.