Šport > Košarka
41 ogledov

Malone in Pippen v solzah med slavne

Ni želel jokati, a solz ni mogel zadržati. Karl Malone je v Hiši slavnih. (Foto: Žurnal24 main
V Springfieldu so v Naismithovo košarkarsko Hišo slavnih sprejeli Karla Malona, Scottieja Pippna, ameriški Dream Team iz leta 1992 … Malone ni zadržal solz, Pippen se je zahvaljeval Jordanu.
Poglejte si govor Karla Malona ob sprejemu v Hišo slavnih. Čustven je bil tudi govor Scottieja Pippna. Poglejte tukaj.

Slovenso je bilo v Springfieldu, kjer so deseterico sprejeli v Hišo slavnih. Najbolj čustveno se je na vpis odzval Karl Malone, ki ni mogel zadržati solz. S 36.928 točkami je nekdanji zvezdnik Utah Jazzov in Los Angeles Lakersov drugi najboljši strelec vseh časov lige NBA. "Tukaj sem zaradi nje," je dejal Malone, pri čemer je mislil na svojo mamo, ki je umrla pred sedmimi leti. "Da sem danes tukaj, se mi je moralo vse poklopiti. Moral sem biti izbran s strani Utaha, moral sem igrati z branilcem Johnom Stocktonom in morala sta me trenirati Jerry Sloan in Frank Layden," je poudarjal dvakratni MVP lige.

Scottieja Pippna je napovedal Michael Jordan (številka 23 je bil sam sprejet v Hišo slavnih pred letom dni). Šestkratni zmagovalec lige NBA s Chicago Bulls je trikrat igral na All-Star tekmi in bil tako kot Malone zlat na olimpijskih igrah leta 1992 in 1996. "Velika čast je, da me je napovedal največji košarkar vseh časov. M. J., dotaknil si se toliko ljudi, a nikogar bolj kot mene. Hvala ti, da si bil moj soigralec. Za to izkušnjo bom za vedno hvalažen. Najin odnos bom za vekomaj spoštoval," je bil ganjen tudi Pippen, ki je v Hiši slavnih vpisan tudi kot član edinega pravega Dream Teama. Ob tej priložnosti so se zlati košarkarji iz Barcelone spet zbrali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.