Šport > Košarka
41 ogledov

Mariborčani zmagali za 48

Mariborčani so bili blizu pete letošnje zmage. (Foto: Foto: KZS/Miloš Vujinović) Žurnal24 main
V petem kolu lige Telemach si je Slovan priboril drugi par točk. Novinci v ligi, Maribor, so v tekmi z dna lestvice ponižali Parklje - zmagali so za 48. Derbi so presenetljivo zlahka dobili košarkarji Zlatoroga.
V dvoboju ekip z dna razpredelnice, ki v dosedanjih tekmah še nista okusili slasti zmage, so novinci v prvoligaški druščini iz Maribora zabeležili rekordno visoko zmago. Ljubljančane so sredi prestolnice premagali s kar 48 točkami razlike.

Košarkarji Geoplina Slovana so po dveh zaporednih porazih zabeležili drugo zmago v sezoni po uspehu v uvodnem kolu pred skoraj mesecem dni. Hopsi na drugi strani pa so po treh domačih zmagah doživeli drugi poraz na gostovanjih. Zmaga mlade ljubljanske zasedbe trenerja Gašperja Okorna je povsem zaslužena, saj je bil Geoplin Slovan boljši vseh štirideset minut. Že v startu tekme si je nabral lep zalogaj prednosti (16:4), v nadaljevanju pa je naskok z izjemo nekaj kriznih minut v drugi četrtini (31:26) suvereno zadržal.

Od prve do zadnje minute smo narekovali ritem igre, izkazali so se vsi košarkarji, tudi tisti, ki so prišli s klopi in so nadaljevali z dobro obrambo.
Slobodan Rmuš, trener Maribora

V prvih trinajstih minutah je bil gonilna sila Ljubljančanov Dalibor Džapa, ki je v tem času dosegel 16 točk (na koncu 24), v nadaljevanju pa je strelsko žezlo prevzel 18-letni Marko Pajič, ki je v tretji četrtini vknjižil devet točk (skupno 14) in bil med najbolj zaslužnimi, da so si gostitelji do 26. minute priigrali 17 točk naskoka (56:39). Omenjena igralca sta dosegla sedem trojk od skupno devetih Geoplina Slovana, ki je že v prvi minuti tekme ostal brez najboljšega strelca lige v prejšnji sezoni Sandija Čebularja, ki si je poškodoval koleno.

Lestvica lige Telemach:
1. Elektra 9 točk (+1)
2. Zlatorog 8
3. Hopsi 8 (+1)
4. Helios 8 (+1)
5. Šentjur 7
6. Maribor 6 (+1)
7. Geoplin 6
8. Mercator 4
9. Parklji 4

Zlatorog edini neporažen
V derbiju petega kola so košarkarji Zlatoroga presenetljivo suvereno prišli do zaslužene zmage. Laščani tako ostajajo edina neporažena ekipa v ligi, medtem ko je Helios po treh zaporednih zmagah doživel drugi poraz na gostovanjih. Zlatorog je zmago dosegel ob dobri kolektivni igri, saj se je vseh enajst igralcev, ki jih je trener Aleš Pipan poslal v igro, vpisalo med strelce. Med njimi je izstopal le branilec Vladimir Panić z 22 točkami.

Liga Telemach, 5. kolo:

Geoplin Slovan : Hopsi Polzela 80:70
Džapa 24, Pajič 14; Thondique 19, Vrsaljko 17 

Parklji : Maribor Messer 58:106
Čebašek 17, Škrlec 9; Remus 23, Jovanović 14

Zlatorog : Helios Domžale 77:57
Panić 22, Nikolić-Smrdelj 9; Bubnić 14, Zagorc 10

LTHcast Mercator : Elektra Šoštanj 58:74
Lebedincev 13, Radojević 12; Nuhanovič 20, Miljković 18

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.