Šport > Košarka
12 ogledov

Markota: Bolj mirnega od Zdovca ni

Damir Markota v Evroligi na tekmo v povprečju dosega po 8,1 točke. (Foto: Boštja Žurnal24 main
Damir Markota je pred dvobojem z Barcelono v blogu za uradno spletno stran Evrolige zapisal, da kljub pomembnosti tekme še ni videl tako umirjenega trenerja, kot je Jure Zdovc.

Košarkarje Uniona Olimpije v četrtek čaka uvodna domača tekma drugega dela Evrolige v Stožicah. Po tesni zmagi nad Rimljani Ljubljančani gostijo evropskega prvaka Barcelono. Center Olimpije Damir Markota je eden bolj izkušenih košarkarjev zeleno-belih.

V blogu za uradno spletno stran Evrolige je dejal, da bo četrtkova tekma vrhunec letošnje sezone. "Prvaki prihajajo v naš dom. To je trenutek, ki smo ga vsi čakali. Sam sem že odigral številne tekme v TOP 16 Evrolige, vendar pa še nikoli nisem imel vloge, kot jo imam pri Olimpiji. Sem eden ključnih igralcev, vendar pa delujemo kot izvrstna ekipa, zato s 13 tisoč navijači vsi upamo na uspeh," meni v Sarajevu rojeni Hrvat in dodaja: "Upam, da bo četrtek naš dan in da se bomo vsi počutili dobro."

Mi jih spoštujemo, lahko pa so prepričani, da jim v Ljubljani ne bo lahko. Stožice še niso padle in če trdnjavo obdržimo celo naslednji dve tekmi, lahko upamo na četrtfinale.
Damir Markota

Markota glavno prednost Kataloncev vidi v širini moštva: "Uporabljajo vseh 12 igralcev, pri nas je zaradi neizkušenosti nekaterih posameznikov izbor veliko ožji. Zaradi dolge klopi lahko igrajo zelo agresivno obrambo, hkrati pa imajo zelo hitre igralce, kot je Ricky Rubio, ki ima še izvrstne podaje. Tu je še Navaro, ki je že zadnjih 10 let med najboljšimi strelci Evrolige. Skupaj so videti kot popolno moštvo. Mi jih spoštujemo, lahko pa so prepričani, da jim v Ljubljani ne bo lahko. Stožice še niso padle in če trdnjavo obdržimo celo naslednji dve tekmi, lahko upamo na četrtfinale," je prepričan 26-letni košarkar.

Markoto, ki je v svoji karieri zamenjal že številne klube tako v Evropi kot ZDA, navdušuje mirnost Olimpijinega stratega Jureta Zdovca: "Če bomo košarkarji in 13 tisoč navijačev v dvorani Stožice kazali navdušenje pred tekmo z Barcelono, bo Jure Zdovc gotovo tisti, ki bo ohranil mirno kri. Še nikoli nisem videl tako mirnega trenerja. Včasih se s soigralci spogledamo in mu rečemo: 'Trener, pokaži emocije.' Navijači skačejo, se veselijo, Zdovc pa se samo smeji."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.