Šport > Košarka
1 ogledov

Markota: "Efes ni sanjsko moštvo"

Nekdanji hrvaški reprezentant si je izbral številko 22. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
V Union Olimpijo je prišel med prvimi. Verjel je, da lahko zmaji sestavijo pravo moštvo, sam pa spet najde uveljavitev na najvišji ravni. V prvih tekmah je dokazal, da je lahko nosilec igre. Damir Markota.

Damir, kako se počutite v Olimpiji?
Iz dneva v dan je vse bolje. Ko sem prišel, se je govorilo le o denarju in dolgovih, še najmanj o košarki. Zdaj smo popolnili ekipo, mislim, da je ta zelo dobra.

Koliko se bo Olimpiji poznalo, da še nikoli ni zaigrala v popolni postavi?
Ne vem, ali bo to proti Efes Pilsnu, ampak v sezoni se bo zagotovo pokazal izpad skupnega treninga. Upam, da se nam bo čim manj poznalo. Ampak o tem ne smemo razmišljati. Sezona se je šele začela. Zbrati se moramo, dati vse od sebe in ob podpori občinstva mislim, da obstaja velika možnost, da tekmo dobimo.

Velika spodbuda so lahko rezultati iz lige NLB, kjer ste tudi brez igralcev "na čakanju" zmagali na vseh treh tekmah.
Super, odlično. Pokazali smo, da zmoremo. Odigrati moramo moško, močno. Ne smemo se bati. Efes Pilsen ni sanjsko moštvo.

Kaj sicer pričakujete od sebe in Olimpije?
Prvenstveno pričakujem veliko zdravja. Vsi ljubimo košarko, imamo dobro moštvo, v tako krasni dvorani je lepo igrati. Motiva meni nikoli ne manjka.

Proti Igokei smo videli tudi, da ste temperamentni, lahko ponesete občinstvo.

Res je. Včasih me ponese. Včasih je to dobro, včasih ne. Upajmo, da se bo čim večkrat obrnilo nam v prid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.