Šport > Košarka
18 ogledov

Markota: "Hvala Stožicam!"

Damir Markota je dal sedem točk, a tudi morda odločilno trojko. (Foto: Boštjan T Žurnal24 main
Težko bi rekli, da je Damir Markota proti Milanu odigral vrhunsko. Vsekakor pa je pokazal, koliko ga je v hlačah, ko je v 39. minuti sprožil trojko za izenačenje in poskrbel za stožiško eksplozijo navdušenja.

Proti Panathinaikosu gremo v lov na prvo mesto. Nikakor ne bo lahko, ampak kar bo, bo. Vsekakor odhajamo v Atene brez pritiskov.
Damir Markota
"Jasno, srečen sem, ker sem zadel. Ne morem reči, da sem ravno odličen strelec, vendar lahko zadenem. Posebej sem vesel, ker sem v enem prejšnjih poskusov grdo zgrešil, nato pa zadel pomemben met za izenačenje. Potem je zadel Jagoda, tako da sem zelo vesel za ekipo," je po srečanju v garderobi razlagal hrvaški košarkar Damir Markota.

Potem ko je nadzorovala potek dogodkov na igrišču, je Union Olimpija tretjo četrtino odigrala katastrofalno. Kaj se je zgodilo, nas je zanimalo. "Ne vem. Milančani so neugodni, hitri, če padeš v njihov ritem, je izjemno težko igrati. To se nam je zgodilo v tretji četrtini, vendar gre naši ekipi vse priznanje. Vodili smo za več kot deset točk, nato izgubljali za devet in spet prišli do vodstva. To niti slučajno ni lahko. Takšen preobrat smo sposobni napraviti le ob odlični obrambi. Če igramo v 'polritmu', kot smo igrali v tretji četrtini, lahko izgubimo proti vsakemu."

Stalni član Olimpijine prve peterke ni mogel mimo zdaj že znamenito čudovitega vzdušja v Stožicah: "Občinstvo nam res veliko pomeni. Rad pa bi poudaril tudi, kakšen stres je to za nasprotnike, ko jim žvižga več kot 13 tisoč ljudi. Milančanom zagotovo ni bilo vseeno. Še enkrat bi se rad zahvalil Stožicam in povabil ljudi na naslednje tekme. Mi pa obljubljamo, da jih bomo poskušali razveseljevati z rezultati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.