Šport > Košarka
25 ogledov

Markota na testu, Murić predrag

Dina Murića ne bo v Stožice. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
V ponedeljek bodo s pripravami vendarle pričeli v članskem moštvu Uniona Olimpije. Jure Zdovc pa bo na prvih treningih večinoma opazoval golobrade mladeniče. Damir Markota prihaja ne preizkušnjo.

Markota prihaja na preizkušnjo

S kakšno postavo bo edini slovenski evroligaš v novi sezoni igral v novi dvorani v športnem parku Stožice? To vprašanje bo vsaj še nekaj dni mučilo navijače Uniona Olimpije. Trener Jure Zdovc bo v ponedeljek na prvem treningu zbral igralce, ki jih ima na voljo. Kapetanu Sašu Ožboltu, Vladku Ilievskemu in mlademu Miloradu Šutuloviću se bodo pridružili še mladi košarkarji, ki se že 14 dni s polno paro pripravljajo na novo sezono. Gezim Morina, Erjon Kastrati, Đorđe Mičić in ostali bodo poizkušali Zdovca prepričati, da si že v novi sezoni zaslužijo članski zeleno-beli dres.


Malce nanavadno je, da je mladi slovenski igralec za Olimpijo prevelik finančni zalogaj. In prav to se je zgodilo s kapetanom mlade reprezentance Dinom Murićem (letnik 1990). Po naših informacijah je odškodnina na skoraj taki ravni, kot jo imajo najboljši Olimpijini igralci.

Jagodnik blizu, Udrih ne
V preteklih dneh se je na veliko ugibalo o igralcih, ki bi lahko okrepili ljubljanski klub. Dejstvo je, da je blizu podpisa pogodbe izkušeni Goran Jagodnik, ki pa se bo klubu pridružil po koncu reprezentančne akcije. Samo Udrih po naših informacijah ni v kombinacijah za prihod. V klubu ne skrivajo, da si želijo Zorana Dragića, ki pa ima veljavno pogodbo z Geoplinom Slovanom, enako pa velja še za enega talenta s Kodeljevega, mladega Luko Rupnika. Na seznamu želja je bil še en reprezentant, Dino Murić, a je Tone Corel, alfa in omega ljubljanskih Parkljev, postavil tako visoko odškodnino, da se je vodstvo Olimpije v trenutku ohladilo. Kot vse kaže, bodo glavne vloge v novi sezoni nosili tuji košarkarji, ki so cenovno dostopnejši od domačih.

Najbolj znano ime za zdaj je v Sarajevu rojeni hrvaški krilni center, 209 cm visoki in 24-letni Damir Markota. Košarkar, ki si je ime naredil pri zagrebški Ciboni (igral med letoma 2003 in 2006 ter v letu 2008), je imel v sezoni 2006/07 neuspešno avanturo v ligi NBA (Milwaukee Bucks), v zadnji sezoni pa je igral v španskem prvoligašu Bilbau in v povprečju v 18 minutah dosegal po 4,2 točke na tekmo. Markota, ki ima tudi švedsko državljanstvo, bo na preizkušnji poizkusil navdušiti trenerja Zdovca.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.