Šport > Košarka
19 ogledov

Markota: "Pripravljeni na Maccabi"

Damirja Markoto še vedno peče bled prvi polčas Olimpije proti Barceloni. (Foto: Žurnal24 main
Olimpijin košarkar Damir Markota si srčno želi maščevanja za visok poraz zmajev v Tel Avivu: "Moj soigralec Goran Jagodnik igra že '100 let', a še nikoli ni izgubil za 40 točk. Tudi jaz ne."

Union Olimpija sicer te dni nastopa na zaključnem turnirju pokala Spar, kjer se danes bijeta prva četrtfinalna boja.

Blogovski gost na spletni strani Evrolige je bil znova Olimpijin krilni center Damir Markota, ki je najprej izrazil veliko olajšanje zaradi evroligaškega premora, saj so nekateri košarkarji Ljubljančanov zelo obremenjeni. "Tako so denimo Kenny Gregory, Vlado Ilievski in Sašo Ožbolt 1., 2. in 4. košarkar v Evroligi po odigranih minutah," je zapisal Markota, s takojšnjim dodatkom, da utrujenost ni izgovor za poraze v zadnjem času: "Dobro se bomo odpočili, skušali osvojiti slovenski pokal, nato pa se vrniti bolj pripravljeni kdaj kdajkoli."

Markota se je dotaknil tudi te(k)me, ki mu še vedno para srce – obračuna z Barcelono. "Zelo mi je žal predvsem zaradi naše igre v prvih 20 minutah. Slabo smo igrali v obrambi, zadeli pa skoraj nič. Drugi polčas je bil morda naš najboljši v sezoni." Zavoljo ne najbolj prepričljive igre v napadu se je s pepelom posul tudi sam.

Sledile so še misli o Maccabiju – trenerji so pred tekmo z njim dobro opravili svoje delo, Ljubljančani so bili pripravljeni na izraelska orožja, vendar … "Vedeli smo, da so atletska ekipa, ampak nismo si predstavljali, da lahko odigrajo tako izjemno. Zadeli so vse, kar so vrgli proti košu. Kasneje smo delovali malce prestrašeno," je po bližnji preteklosti pobrskal Markota in takoj našel razlog za motivacijo na naslednji tekmi.

"Maccabi prihaja k nam, zato imamo priložnost za maščevanje. Ne bomo zmagali za 40 točk, vem (Olimpija je izgubila za 37, op. a.), ampak za toliko niso boljši od nas in to želimo Maccabiju pokazati. Moj soigralec Goran Jagodnik igra že '100 let', a še nikoli ni izgubil za 40 točk. Tudi jaz ne. Ampak na povratnem dvoboju bomo pripravljeni, z občinstvom, ki bo stalo za nami, prav gotovo,“ je sklenil Damir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.