Šport > Košarka
12 ogledov

Markota: "Spet se govori o Olimpiji!"

Damir Markota v navijaškem objemu. (Foto: Boštjan Tacol)
1/2
Žurnal24 main
Za Olimpijinimi navijači je večer, ki nikdar ne bo utonil v pozabo. Njegove vrhunce podoživite z videom. "V ekipi je 12 igralcev, ki so za zmago pripravljeni narediti vse," je dejal Damir Markota.

"Težko je kaj reči po vsem tem. Najlepše od vsega je, da po nori tekmi končaš kot zmagovalec. Vsem smo pokazali, da lahko igramo. Ko imaš v dvorani 12, 13 tisoč ljudi, ni nikomur lahko," je po srečanju dejal hrvaški krilni center Damir Markota, ki se je ob nekaj pomembnih koših izkazal tudi s štirimi podajami. Idealnega uvoda v Evroligo s tremi zmagami seveda ni pričakoval:  "Vsekakor ne. Ampak to je šport. Vsakogar je mogoče premagati. Ni več lahkih tekmecev. Pomembni sta predvsem priprava na tekmo in agresivnost na parketu. Jure nas je odlično pripravil na dvoboj. V ekipi je 12 igralcev, ki so za zmago pripravljeni narediti vse. To je naša prednost. V prvih mesecih se je govorilo samo o finančnih težavah, zato smo še toliko bolj veseli, da so v ospredju rezultati. Ljudje imajo tu zelo radi ta šport."

Ko sem pred dvema mesecema prišel v Olimpijo se je govorilo samo o dolgovih, bla, bla, bla …
Damir Markota

Hrvaški košarkar, spet ključen v izdihljajih tekme, je bil še bolj kot nad zmago navdušen nad tem, da je zgodbe o dolgovih končno zamenjala košarkarska pravljica: "Šport je toliko napredoval, da ne moreš več nikogar podcenjevati. Ko sem pred dvema mesecima prišel v Olimpijo se je govorilo samo o dolgovih, bla, bla, bla … Najmanj se je govorilo o Unionu Olimpiji, dobrem klubu, ki je to zdaj tudi dokazal. To je zame najlepša zgodba. Upam, da se zdaj ne bomo ustavili, da bomo tako nadaljevali, sezona je še zelo dolga."

Spet se je tekma zavlekla v napeto končnico, kar je bila pri zmajih sicer že v prejšnjih sezonah stalnica, a takšne mirnosti v zaključkih tekem verjetno ne pomnijo mnogi: "To je enostavno širina. Mi imamo 15 igralcev! Ne verjamem, da je imela Olimpija pred sedmimi leti 12 igralcev, poleg njih pa še tri fante, ki so pripravljeni v kateremkoli trenutku dati vse od sebe. Neki Vrkić, za katerega veliko ljudi verjetno sploh ni vedelo, kdo je, bil po mojem mnenju ključni igralec. Gre za vrhunskega fanta, ki na vsakem treningu dela vrhunsko in daje svoj maksimum," je še zaključil Markota.

Aloysius Anagonye je v pripravljalnem obdobju dobival znatno več minut na parketu kot trenutno, vendar je pomembno imeti tudi vedno pripravljeno rezervno klop: "Vem, da morajo biti navijači kar malo jezni na nas. Zadajali smo jim namreč prave srčne napade! Vsaka tekma gre v podaljške in napete končnice, toda ob takšnih tekmah si pohvale zaslužijo vsi v klubu, od trenerske ekipe do igralcev. Seveda ne smemo pozabiti na navijače, v drugem polčasu so nas vrnili v igro."

Anagonye se je dotaknil že tudi srečanja s CSKA naslednjo sredo v Moskvi: "Nocoj bomo uživali, jutri bo nov dan, ko bomo začeli pri 0:0. Proti CSKA ni skrivnosti, udarili bodo po nas z vso močjo, gostovali bomo v njihovi hiši. Zdaj bodo oni tisti, ki bodo imeli za seboj navijače. Moramo izenačiti to in jih premagati."

Panathinaikosov branilec Romain Sato je po srečanju dejal: "Olimpija je dobra ekipa, ne moremo zmanjševati velikosti te zmage. Igrali so dobro in borili so se do konca. Niso nas presenetili, vedeli smo, da so dobro moštvo. Pred tekmo so imeli dve zmagi, tako da skrivnosti ni bilo."

Za konec še mnenje najbolj izžvižganega košarkarja četrtkovega spektakla v Stožicah Mika Batista: "Pri Panathinaikosu igram že osmo sezono. Vsaka sezona je težka, tudi takrat, ko smo osvojili Evroligo, ni bilo nič lahko. Vsaka ekipa od prve do 24. ekipe v Evroligi je težka. Nikakor nismo prišli s podcenjevalnim odnosom, vedeli smo, da bo težko."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.