Šport > Košarka
10 ogledov

Martič: "Čaka nas še veliko dela."

Lado Gorjan se je takole veselil po prvem naslovu državnega prvaka za KK Helios. Žurnal24 main
Košarkarji domžalskega Heliosa se v teh dneh mudijo v Poreču, kjer na prijateljskem turnirju igrajo s tremi ruskimi ekipami.

Trener Zoran Martič je doma pustil srbskega organizatorja igre Nikolo Radojičića, ki ni dobil vizuma za vstop na Hrvaško, ter poškodovana Aljaža Janžo in Jureta Močnika. V sredo so se slovenski prvaki najprej pomerili z moskovskim Dinamom Region, pri katerem bo v novi sezoni igral slovenski reprezentant Uroš Slokar. Rusi so po dobrem začetku, ko so si priigrali večjo prednost, zmagali s 77 : 66. V četrtek je sledila tekma proti Lokomotivi Novosibirsk, ki jo je Helios visoko dobil s 97:74.  "Odigrali smo dobro, na moč, in na koncu zasluženo zmagali. Od novincev je prvič dobro odigral David Moro, drugi pa še niso ujeli pravega ritma. A za kakršnekoli ocene je še prezgodaj,“ je o četrtkovi tekmi dejal direktor Domžalčanov Lado Gorjan. Moro je sicer k zmagi prispeval 18 točk, Žiga Zagorc jih je dosegel 15, Dario Krejić in Robert Troha pa po 12.

V petek se bo Helios pomeril še z Ural Greatom, najmočnejšim tekmecem na hrvaškem turnirju. Zanj denimo igrajo Američana Brent Wright in Andrew Wisniewski (v prejšnji sezoni pri Ciboni) ter Srb Vanja Plisnić, vodi pa ga hrvaški trener Dražen Anzulović. Po tekmi se bodo Domžalčani vrnili v Slovenijo in v nedeljo nadaljevali treninge v domači dvorani, ki je trenutno sredi prenove.

In kaj o moštvu meni trener Zoran Martič? "Čaka nas še veliko dela, a verjamem, da bomo do začetka sezone pravi. V ekipi je kar nekaj mladih košarkarjev, ki se morajo na treningu dokazati in tako bodo zagotovo dobili priložnost. Novih okrepitev za zdaj ne načrtujemo.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.