Šport > Košarka
25 ogledov

Martič o Olimpiji: "Tragikomično"

Zoran Martič je kljub katastrofalnemu finančnemu stanju v lanski sezoni vztrajal Žurnal24 main
Odpravili smo se na raziskavo nejasnosti v zvezi z imenovanjem oziroma odslavljanjem trenerskega štaba pri Unionu Olimpiji. Soočenje mnenj pomočnika trenerja Zorana Martiča in direktorja Janeza Rajglja.

Mnenje kluba nam je posredoval direktor Janez Rajgelj, ki je o pomočnikih s še veljavno pogodbo dejal: "Povedali smo jim, da nanje ne računamo. Dolgovi Olimpije se bodo reševali kompleksno, ne pa po posameznikih." Glede prihoda Mira Alilovića, ki naj bi bil še pogodbeno vezan na Slovana, pa je dodal: "Nekateri bi radi iz tega delali senzacijo in veliko grmenja. Pravim, da se na obzorju jasni, ne glede na to, da je vreme oblačno. Nikoli nismo objavili, da je pogodba podpisana. Pri nas ne bo delal Slovan, ampak Miro Alilović. Ali bo ta prišel v Olimpijo ali ne, ne vem. Čas bo pokazal."

Union Olimpija je na svoji spletni strani v soboto objavila, da ima nov strokovni štab. Vendar s "starimi" pomočniki stvari še zdaleč niso dorečene, je potrdil Zoran Martič. "Z direktorjem sem se dobil večkrat. Stvar je v tem, da klub noče dati nobene konkretne odločitve. Nekaj trenerjev nas je, ki smo v podobnem stanju. Nikakršnega dogovora niti ponudbe ni bilo za neizplačane pogodbene obveznosti. Nikakršne ponudbe oziroma dogovora ni bilo za prihodnje sodelovanje. Čudno pa se mi zdi tudi, da nam nočejo dati odpovedi. To je tragikomična situacija," je dejal dozdajšnji pomočnik Jureta Zdovca.

Ena od poti v tovrstnih primerih so pravna sredstva. Ima Martič še potrpljenje za dogovore, nas je zanimalo. "Poglejte, če bo to potrebno, bom razmišljal o tožbi. Pričakujem odgovor s strani kluba, kaj nameravajo. Malo smešno je, da iz medijev prebereš, da so pripeljali pet novih trenerjev, pet dozdajšnjih pa niso obvestili, kaj z njimi, čeprav imajo veljavne pogodbe," je odvrnil Martič, ki ga klub od decembra lani ni plačeval. "Stanovanjsko vprašanje imam rešeno. Nisem lačen kot delavci v Muri. Zlagal bi se, če bi rekel to. Že v osnovi pa je konflikt, če nekdo svoje obveznosti izpolnjuje, drugi ne," je stanje opisal Martič. Njega in Gašperja Potočnika bosta na mestih pomočnikov trenerja zamenjala Miro Alilović in Andrej Žakelj, so zapisali v soboto na spletni strani Uniona Olimpije. Prvi je nato za več medijev izrazil svoje začudenje in potrdil, da sodelovanje še ni dogovorjeno. Pri zmajih so se očitno malce prenaglili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.