Šport > Košarka
21 ogledov

Maščevanje OKC "srečnemu" Meeksu in Lakersom

Ibaka Durant Oklahoma City Thunder Los Angeles Lakers liga NBA EPA
Na najzanimivejši od treh četrtkovih tekem v Ligi NBA je Oklahoma City Thunder z 29 točkami Kevina Duranta in Russlla Westbrooka doma povozila Los Angeles Lakers (131:102).

V severnoameriški košarkarski Ligi NBA so ponoči odigrali tri tekme. Oklahoma City Thunder je na krilih izjemnih Kevina Duranta in Russlla Westbrooka, ki sta prispevala po 29 točk, pod domačima obročema premagala Los Angeles Lakers (131:102).

Oklahoma City se je tako Jezernikom oddolžila za nedeljski poraz. Na tisti tekmi je blestel branilec Los Angelesa Jodie Meeks, ki je dosegel zanj rekordnih 42 točk. A Westbrook je pojasnil, da se kljub temu dosežku v njegovi ekipi niso posebej ukvarjali z Meeksom.

Imel je srečo

"Naredili smo, kar smo morali. Meeks je pač na tisti tekmi imel srečo. Ne obremenjujemo se s tem, kaj počne. Osredotočeni smo le na svoje igranje v obrambi," je dejal Westbrook.

Košarkarji Chicago Bulls so na domačem parketu premagali Houston Rockets (111:87), najboljši strelec pri zmagovalcih je bil Mike Dunleavy z 21 točkami, Atlanta Hawks pa so bili boljši od Milwaukee Bucks (102:97). Jeff Teague je za Atlanto dosegel 22 točk.

Phoenix še naprej lovi zadnji vlak

Košarkarji Oklahome (48 zmag, 17 porazov) so na drugem mestu zahodne konference Lige NBA in imajo en poraz več od vodilne ekipe zahoda San Antonio Spurs. Phoenix Suns z Goranom Dragićem (36 zmag, 28 porazov), ki je imel prost večer, so na devetem mestu, tik pod osmerico, ki napreduje v končnico prvenstva.

Lakersi pa so z Utah Jazz povsem na repu lestvice zahodne konference. Memphis GrizzliesBenom Udrihom, ki bo naslednjo tekmo igral danes ponoči, je sedmi na zahodu, ima pa dve zmagi več kot Phoenix.

V vzhodni konferenci sta si vodilni ekipi Indiana Pacers (47 zmag, 17 porazov) in branilka naslova Miami Heat (44 zmag, 18 porazov) že zagotovili mesto v končnici.

Liga NBA, rezultati:

Oklahoma City Thunder : Los Angeles Lakers 131:102
Atlanta Hawks : Milwaukee Bucks 102:97
Chicago Bulls : Houston Rockets 111:87

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.