Šport > Košarka
6 ogledov

"Med Olimpijo in Krko ni več skrivnosti"

Aleksandar Džikić in Dragiša Drobnjak
1/8
Žurnal24 main
Na Final 4 lige NLB v Stožicah se v torek igrata polfinala: Partizan proti Bodućnosti in Olimpija proti Krki. Dan pred tekmo smo se pogovarjali s kapetanom Novomeščanov Dragišo Drobnjakom.

V polfinalu se boste še petič v tej sezoni pomerili z Unionom Olimpijo. Je še mogoče s čim presenetiti tekmeca?
Presenečenja niso več mogoča. Odigral sem številna finala državnega prvenstva, razen tisto sezono, ko sem bil pri Geoplinu Slovanu, in ugotovil, da v tem delu sezone med Olimpijo in Krko ni več skrivnosti. Ob tem času že odlično poznaš tekmeca, značilnosti posameznih igralcev, ekipe. Veš, kako igrajo, kakšen sistem imajo, kje so najbolj nevarni. Na naslednji tekmi in do konca sezone bodo odločale malenkosti. Se pravi – dnevna forma ekipe, kdo bo pokazal večjo željo in motiviranost na tekmi. Tudi jutri bo tako. Manjšo prednost ima sicer Olimpija zaradi njihove dvorane in gledalcev. To so uspeli pokazati tudi v Evroligi, ko jim je vzdušje dalo dodatno moč in jih velikokrat poneslo do zmage. Na drugi strani pa smo tudi mi v tej sezoni že pokazali, da znamo zelo dobro igrati v gosteh in vsekakor imamo možnosti tudi za uspeh.

V zadnjem času ste prepričljivo zmagovali, Olimpija pa je doživela tudi dva poraza ...
Ta podatek jutri ne bo igral nobene vloge. Gre za prestižno tekmo in ni pomembno, kako si odigral na prejšnjih dvobojih. V tekmo greš z povsem drugačnim nabojem in pristopom, zato tokrat pričakujem drugačno Olimpijo. Vsekakor bodo njeni košarkarji zaigrali drugače kot v državnem prvenstvu.

Bili ste na pripravah v Poreču. Čemu ste se najbolj posvetili?
Predvsem taktiki. Čeprav vsakdo ob besedi priprave pomisli na nabiranje kondicije, tokrat ni bilo tako. Trener nas je želel predvsem umakniti od vsega. Da imamo mir, svoj ritem in da se cel dan posvetimo le sebi in se v miru pripravimo na polfinale. Treningi so se osredotočali predvsem na dobro pripravo za Olimpijo. Ogledali smo si veliko videoposnetkov. Tako naših tekem z njimi kot dvobojev Olimpije v Evroligi in državnem prvenstvu. Spoznali smo njihove prednosti, ogledali pa smo si tudi napake, ki smo jih na dosedanjih tekmah delali proti njim. Te napake smo poskušali nato odpraviti na treningih. Zdaj vemo, kako na tekmi odreagirati tako v napadu kot v obrambi.

V jadranski ligi ste nastopali tudi na samem začetku tega tekmovanja. Se je v 10 letih zelo spremenila?
Ta liga ima neko težo. Igralci, še zlasti tisti, ki igrajo v uspešnih ekipah, so na očeh vseh klubov. Ogromno se je spremenilo v 10 letih, tudi glede same organizacije. Od prve sezone se je liga zelo razvila, napredek je zelo viden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.