Šport > Košarka
17 ogledov

Mediji: Lorbek odločen, odhaja k Spursom

Erazem Lorbek Barcelona Boštjan Tacol
Najkoristnejši igralec finala španskega prvenstva, član Regal Barcelone in slovenski reprezentant Erazem Lorbek, se kot kaže tudi zares poslavlja od katalonske prestolnice, saj tamkajšnji mediji v torek poročajo, da bo naslednjo sezono igral v ligi NBA pri San Antonio Spurs.

"Erazem Lorbek naslednjo sezono ne bo igral v Barçi Regal, ampak pri San Antonio Spurs, ekipi iz lige NBA, ki ima nad njim lastništvo od lanskega leta," piše spletna izdaja barcelonskega športnega dnevnika El Mundo Deportivo (www.mundodeportivo.com). "Slovenski center bo v najboljšo ligo na svetu odšel v zrelih letih (star je 28), potem ko se je v zadnjih treh letih pri Barçi spremenil v enega najboljših igralcev Evrope," dodajajo.

Pri EMD še pišejo, da pogodba med Erazmom Lorbkom in San Antonio Spurs še ni podpisana, saj so v ligi NBA na sporedu še finalne tekme med Miami Heat in Oklahomo City Thunder, je pa Lorbkov dogovor "totalen" in "absoluten". Lorbek bi se pri Ostrogah pridružil Timu Duncanu in Tiagu Splitterju, še enemu košarkarju z izkušnjami iz španske lige.

"Za Barço je Lorbkov odhod več kot pomemben, saj v tem trenutku v Evropi ni košarkarjev z njegovo kakovostjo," dodajajo pri popularnem športnem dnevniku. Pri klubu se letos pogodbe iztečejo kar štirim centrom, vključno z Lorbkom še Franu Vázquezu, Bonifacu Ndongu in Kosti Peroviću.

Lorbek se bo tako vrnil čez lužo, kjer je že igral za univerzo Michigan State v ligi NCAA. Konec aprila je trener Spurs Greg Popovich v enem izmed intervjujev že dejal, da bosta Kawhi Leonard, letošnji novinec v klubu, in "naš visoki fant iz Evrope" pomagala klubu doseči še boljše rezultate.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.