Šport > Košarka
20 ogledov

Melov njet prestopu k Netsom

Konec sedemletne ere Carmela v majici Denverja. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Denver Nuggets in Carmelo Anthony niso sprejeli ponudbe "ruskih" New Jersey Netsov. Zvezdnik moštva iz Kolorada (za zdaj) ostaja zvest Georgu Karlu in svojim soigralcem.

Kaže, da je prestop Carmela Anthonyja k New Jersey Netsom padel v vodo. Nets so Denver Nuggetsom v petek poslali ponudbo za Anthonyja, v katero so bila vpletena štiri moštva, a zdaj naj ne bi bili več pripravljeni čakati na odgovor – torek je bil zadnji dan, poroča več ameriških medijev. Ta teden so namreč moštva lige NBA začela s pripravljalnimi kampi, in kot je dejal novi trener Netsov, Avery Johnson: "Nočemo, da govorice in pričakovanje kupčije motijo treninge." Dodatni razlog, da se Nets (vsaj za zdaj) umikajo iz lova na Anthonyja, je v novincu Derricku Favorsu, ki naj bi v primeru prihoda Anthonyja odšel k Nuggetsom. "Na treningih je bil Favors med našimi najboljšimi," je dejal Avery.

Spregovoril je tudi Anthony osebno. Ne glede na vse se je pridružil kampu Nuggetsov. "Tukaj sem. Karkoli se bo zgodilo. Za zdaj so vse možnosti odprte. Preveč imam rad košarko, da ne bi prišel na kamp. Ko stopim na parket, dam vse od sebe ne glede na situacijo. To je košarka. Osredotočen sem le na košarko." Še več: "Ob koncu sezone se bom sestal z vodstvom Nuggetsov in se bomo pogovorili. Nikoli nisem rekel, da želim menjavo ekipe že ta hip."

Anthonyja še naprej mikajo New York Knicks. Ti so v kontaktih z Nugetts, a kot pišejo ameriški mediji, se na ponudbe ne odzivajo.

Trener Nuggetsov, George Karl, želi, da priljubljeni Melo ostane: "V mislih imamo samo to, da Melo ostane. Moram ga prepričati, da je to zanj najboljša rešitev, da bo imel letos z nami možnost osvojiti naslov prvaka." Vse te besede pa še ne pomenijo, da Anthony res ostaja. Pogodbo ima le še za to sezono, dolgoročno pa se ta hip ne želi vezati na ekipo iz Denverja. Da ne bi prihodnje poletje ostali brez Anthonyja tako, kot so letos Cleveland Cavaliers brez LeBrona Jamesa, so še naprej odprti za ponudbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.