Šport > Košarka
1 ogledov

Memi: Čez noč propadlo vse

becirovic3_ifp_lju_241107_i Žurnal24 main
Nekdanji trener košarkarjev Olimpije Memi Bečirovič je končal svojo epizodo pri ukrajinskem Azovmašu. "V dveh tednih je propadlo vse," je za zurnal24.si povedal Bečirovič.
 
 

V Ukrajini vlada velika finančna kriza. V nekaj tednih se je vse obrnilo na glavo, plače so zamujale, proračun pa se je čez noč zmanjšal za 70 odstotkov.

Memi Bečirovič

 
Memi Bečirovič po dobrih osmih mesecih zapušča Ukrajino in Azovmaš, ki ga je še lani popeljal do državnega in pokalnega naslova. Klub je sezono začel z velikimi načrti, se okrepil s številnimi znanimi igralci, a čez noč se je situacija obrnila na glavo. Gospodarska kriza se je razlegla v Ukrajino, nastradala pa je tudi železarska industrija, ki je prek podjetja Azovmaš posredno podpirala košarkarski klub. "V Ukrajini vlada velika finančna kriza. V nekaj tednih se je vse obrnilo na glavo, plače so zamujale, proračun pa se je čez noč zmanjšal za 70 odstotkov. Zdaj želijo prekiniti pogodbe z večino igralcev in kot vse kaže gre vse skupaj 'v maloro'," je za zurnal24.si povedal Bečirovič.

 

Preberite še ...

Bečirovič: Na EP cilj kolajna

Nič kaj dobrega se ne piše niti preostalima Slovencema, ki sta še ostala v klubu – Aleksandru Čapinu in Hasanu Rizviču. "Čapin in Rizvič že dva meseca nista dobila plač in logično je, da sem se potegnil zanju. V klubu so mi rekli, da poškodovanih igralcev ne bodo plačevali," še dodaja Bečirovič, ki trenutno v Ukrajini ureja zadnje podrobnosti pred povratkom v Slovenijo. Ovir za nastop dela selektorja slovenske reprezentance ni več. "Mogoče je pa prav to prepreka, da sem zdaj brez kluba. Kaj pa, če odidem v Španijo? Morda potem ne bom več kandidat," v smehu razlaga Bečirovič, ki se z odhodom iz Ukrajine ne obremenjuje kaj dosti. "Iskreno povedano, trenutno nimam nobenih drugih ponudb. Kar se tiče selektorskega dela – prvi korak mora storiti Košarkarska zveza Slovenije, vendar pa nočem biti vedno nekakšna deseta opcija. Načeloma me to delo seveda zanima," je povedal Bečirovič, ki se v Ukrajino ne bo vrnil nikoli več.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.