Šport > Košarka
3 ogledov

Memi na priprave na Kitajsko

Memi Bečirović bo reprezentante peljal na priprave na Kitajsko. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Slovenska košarkarska reprezentanca se bo v Liudžovu v okviru priprav na svetovno prvenstvo v Turčiji pomerila z gostitelji Kitajci, Avstralci in Nemci.

Slovenska košarkarska reprezentanca bo v pripravljalnem obdobju za SP 2010 v Turčiji od 28. julija do prvega avgusta gostovala na Pokalu Borislava Stankovića, ki ga bo Fiba letos organizirala v kitajskem Liudžovu. Na turnirju, ki so ga slovenski košarkarji že osvojili leta 2007, bodo nastopile še reprezentance Nemčije, Avstralije in Kitajske.

Ekipe se bodo od 28. do 30. julija v enokrožnem sistemu pomerile vsaka z vsako, 1. avgusta bosta prvo- in drugouvrščena reprezentanca zaigrali v finalu, tretje- in četrtouvrščena pa za tretje mesto.

Selektor Memi Bečirovič na Kitajsko ne bo vzel vseh najboljših mož, saj bodo nosilci igre v reprezentanci dobili nekaj dni več počitka, vmes pa vadili z enim izmed pomočnikov selektorja, trenerjem za telesno pripravo in fizioterapevtom.

"Po zelo dobri izkušnji pred evropskim prvenstvom leta 2007 smo se letos spet odločili, da se z moško člansko reprezentanco podamo na Kitajsko, kjer se bomo na Stankovićevem pokalu pomerili z moštvi treh različnih svetovnih košarkarskih šol – gostitelji, Avstralci in Nemci. Potujemo v mesto Liudžov na jugovzhodu Kitajske, kamor bodo lahko šli vsi kandidati za nastop na svetovnem prvenstvu, pet glavnih nosilcev igre, ki jih bo določil selektor Memi Bečirovič, pa se bo imelo pravico odločiti, da izkoristi možnost dodatnega počitka in treningov po posebnem programu v domovini. Pred potjo v Azijo nas v domovini čakata uvodni tekmi proti Makedoniji, nato pa bomo v domovini odigrali še tri ter v tujini šest dvobojev, tako da čeprav bodo nekateri nosilci imeli možnost za vmesni počitek, ni prav nobenega strahu pred pravo ravnjo uigranosti na svetovnem prvenstvu," je povedal direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.