Šport > Košarka
11 ogledov

Memi: "To bo spektakel!"

Sergio Scariolo v družbi Memija Bečirovića. (Foto: KZS/alesfevzer.com) Žurnal24 main
Selektor slovenske košarkarske reprezentance Memi Bečirović bo svoje fante še drugič v nekaj dneh povedel v boj proti Špancem. "Naredili bomo vse, da jih premagamo!" obljublja pred zgodovinskim dnem.
Počaščeni smo, vsaj jaz osebno, da lahko odpremo dvorano in igramo proti evropskim in svetovnim prvakom. Šlo bo za spektakel.
Memi Bečirović

Danes se boste v novi dvorani v Stožicah pomerili s Španci ...
Počaščeni smo, vsaj jaz osebno, da lahko odpremo dvorano in igramo proti evropskim in svetovnim prvakom. Šlo bo za spektakel. Tudi igralci so zelo motivirani in želijo zmagati. Naredili bomo vse, da bi ugnali tudi tako kakovostno ekipo, kot je Španija. Vsekakor nam proti tako dobri ekipi ne bo lahko.

Bi bila zmaga pred tolikšnim številom gledalcev še vrednejša?
Vsi se zavedamo, koliko nam pomenijo navijači. Vedno so šesti, sedmi ali osmi igralec slovenske reprezentance. Ne želimo jih razočarati. Zagotovo bo to povsem drugačna tekma kot tista v Španiji. Sam sem optimist, saj se zavedam, kaj pomeni, če te po parketu nosi 12 tisoč navijačev. To ti vliva dodatno samozavest.

Boštjan je v redu. Na zadnji tekmi nismo želeli tvegati, saj je še vedno čutil bolečine. Bo pa nared za tokratni dvoboj.
Memi Bečirović

Kako je z Boštjanom Nachbarjem?
Boštjan je v redu. Na zadnji tekmi nismo želeli tvegati, saj je še vedno čutil bolečine. Bil je pripravljen igrati, a smo se nato skupaj odločili, da je bolje, če nekoliko počiva. Bo pa nared za tokratni dvoboj.

Kaj ste potegnili iz tekme v Vitorii?
Vedno razmišljamo o tem, kako popraviti našo igro. Kar imamo, pač imamo. Ukvarjamo se s tem, da popravimo naše napake v obrambi, da uigramo tudi napad. Zavedamo se, kje so naše šibke točke in na tem zdaj delamo. Menim, da bi bilo nesmiselno, če bi popolnoma spremenili naš način igre. Za svetovno prvenstvo imamo pripravljenih še kar nekaj različic naše igre, ki pa jih za zdaj ne želimo razkrivati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.