Šport > Košarka
16 ogledov

Memi: "Verjetno sem bil opcija B"

Memi Bečirović je pričakoval, da bo še sedel na slovenski klopi. (Foto: Žurnal24 Žurnal24 main
"Malo me boli, da sem napravil pričakovan rezultat, ki sicer ni bil presežek, nisem pa dobil zaupanja za naprej," je dejal zdaj že bivši selektor slovenske košarkarske reprezentance Memi Bečirović.

Vaš prvi komentar ob dejstvu, da niste več selektor slovenske košarkarske reprezentance?
Ker je strokovni svet moje delo ocenil pozitivno, sem mislil, da bom to zgodbo nadaljeval. Upravni (izvršni, op. a.) odbor KZS se je odločil drugače, on nosi odgovornost za svojo odločitev.

Čas bo pokazal, ali je bila menjava pravilna. Vsekakor želim najboljše reprezentanci in novemu selektorju. Reprezentanco mu zapuščam v dobrem stanju. Gre za vrhunske igralce in fante. V čast in zadovoljstvo mi je bilo delati z njimi.
Memi Bečirović
Kakšna čustva vas prevevajo? Razočaranje, nezaupanje v komunikacijo?
Ne bi rekel, da sem razočaran, ker sem že dolgo v tem poslu. Njegov sestavni del je, da si in nisi … Malo me boli, da sem napravil pričakovan rezultat (uvrstitev med osem ekip na SP, op. a.), ki sicer ni bil presežek, nato pa nisem dobil zaupanja za naprej. Čas bo pokazal, ali je bila menjava pravilna. Vsekakor želim najboljše reprezentanci in novemu selektorju. Reprezentanco mu zapuščam v dobrem stanju. Gre za vrhunske igralce in fante. V čast in zadovoljstvo mi je bilo delati z njimi.

Da ne boste selektor, ste izvedeli v ponedeljek popoldne. Vas je negotovost motila?
Da, vendar sem slutil, da bo tako, ker je bilo objavljeno, da se KZS pogovarja z določenimi trenerji. Verjetno sem bil opcija B. Kar je, je. Zdaj ne bomo gledali nazaj.

Omenili ste, da ste zaradi čakanja na reprezentanco zavrnili nekaj ponudb klubov. Ste izpustili možnost za vodenje kakega velikega moštva?
Ne, če bi bil dober klub … Niso me toliko zanimali, da bi vskočil. Po drugi strani pa – če ne bi imel reprezentance, bi verjetno že imel klub. To niso bili vrhunski evropski klubi, za katere bi človek hodil peš. Čakal sem, kako se bo razpletlo z reprezentanco, imel sem tudi možnost, da bi delal v Sloveniji.

Lahko izdate, kje?
Ne, ker ni pošteno do vodilnih v klubu. Ideja je bila, da bi bil doma, imel več časa za reprezentanco in bi se tako več posvetil njej ter pogovorom z igralci.

Novi selektor je že napovedal naskok na kolajno v Litvi.
Tudi sam bi napovedal tako. Zdaj je že čas, da jo poskusimo osvojiti, kar pa ne bo lahko. Napovedati je lažje kot storiti. Treba je videti, kdo bo prisoten, zdrav in v kakšnem stanju bodo igralci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.