Šport > Košarka
13 ogledov

Messina: "Barca je najboljša v Evropi"

Ettore Messina je priznal, da je bila Barcelona veliko boljša od Real Madrida. ( Žurnal24 main
Po hudem porazu na košarkarskem El Clásicu, ko je Barcelona sredi Madrida ponižala Real in ga ugnala z 79:57, je trener Reala, Ettore Messina, po koncu srečanja izkazal spoštovanje Kataloncem.

Veliki derbi španske košarkarske lige ACB med večnima tekmecema Real Madridom in Barcelono so gladko z 79:57 sredi Madrida dobili drugi. K zmagi Kataloncev je največ prispeval veliki up španske košarke Ricky Rubio, ki je dosegel 18 točk in dodal še sedem podaj. Svoj delež k zmagi je primaknil tudi najboljši slovenski košarkar v letošnjem letu Erazem Lorbek (sedem točk in šest skokov), medtem ko Jake Lakoviča ni bilo v ekipi Barce.

Po koncu srečanja je premoč Barcelone priznal tudi trener Reala, Ettore Messina, ki že vrsto let velja za najboljšega stratega v Evropi: "Barcelona je najboljša ekipa v Evropi. Ne samo zaradi kadra, temveč tudi zaradi kvalitete njihove igre," je dejal Messina in nato še dodal: "Glede na to, kako smo krenili v srečanje, je bil poraz neizbežen. Kljub temu sem zelo razočaran nad svojimi igralci, ki so se predali že po nekaj minutah. Odgovornost seveda prevzemam tudi nase. Slab pristop je moja krivda in ne njihova. Lagal bi, če bi rekel, da zaradi tega poraza nisem zaskrbljen." Mladi zvezdnik Barce, Ricky Rubio, pa je po koncu srečanja dejal naslednje: "Srečen sem zaradi te zmage. Mislim, da je to moja najboljša predstava v dresu Barcelone."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.