Šport > Košarka
20 ogledov

Messina vstopa v neznani svet

Ettore Messina je priznal, da je bila Barcelona veliko boljša od Real Madrida. ( Žurnal24 main
Italijanski košarkarski mag Ettore Messina je po poročanju italijanskih medijev blizu tega, da postane prvi evropski trener v zgodovini severnoameriške lige NBA.
 
 

Ni vprašanje, ali bo Ettore Messina kdaj treniral v NBA. Vprašanje je le, kdaj se bo to zgodilo.

Maurizio Gherardini, Toronto Raptors

 
Evropska košarka v ligi NBA zavzema vse večjo in bolj pomembno vlogo. Španec Pau Gasol je postal prvi Neameričan, ki je prejel nagrado za najboljšega novinca sezone (Rookie Of The Year), Italijan Andrea Bargnani prvi Evropejec, ki je zasedel prvo mesto na naboru ter Nemec Dirk Nowitzki prvi Evropejec, ki je osvojil naziv najbolj koristnega igralca (MVP) rednega dela sezone.

V mozaiku torej manjka le še prvi evropski trener. Ta čast bo po poročanju italijanskega časnika La Stampa pripadla 49-letnemu Ettoreju Messini , ki trenutno velja za največje trenersko ime evropske košarke. "Genij“ iz Catanie je namreč osvojil kar štiri naslove evropskega prvaka (dva z bolonjskim Virtusom in dva z moskovskim CSKA ), iz svojega "italijanskega“ obdobja pri Benettonu pa je ohranil zelo pomembnega prijatelja, ki sliši na ime Maurizio Gherardini .


Messina je v Evropi osvojil vse. © SPS

 
Slednji je pred leti sodeloval z Messino v Trevisu, nato pa je pot zanesla čez lužo, kjer je dandanes svetovalec direktorja Toronto Raptors  Bryana Colangela. Z Messino sta še danes ostala prijatelja, zato ne čudi, da je prav Gherardini prvi pobudnik ideje, da bi njegov dolgoletni prijatelj zrušil še en mit in postal prvi Evropejec v zgodovini lige NBA . "Ni vprašanje, ali bo Ettore Messina kdaj treniral v NBA. Vprašanje je le, kdaj se bo to zgodilo,“ je za La Stampo povedal Gherardini . Slednji meni, da Messina ni le eden najboljših evropskih trenerjev, temveč tudi eden najboljših na svetu. "Messina je rojen zmagovalec. V zgodovini bo odšel kot eden tistih, ki so v košarko prinesli nekaj novega. Že v času svojega življenja je postal legenda.“

 

Preberite še:

Udrihovi Kingsi premagali Lakerse, Raptorsi pa klonili proti Cavaliersom.

Ettore Messina ima s CSKA pogodbo do izteka letošnje sezone, po namigovanju italijanskih medijev pa se je tudi sam že odločil poskusiti srečo v Kanadi. Siciljanec je svojo trenersko pot začel že leta 1989 , ko se je usedel na klop Virtusa , kasneje pa ga je pot preko italijanske reprezentance in Benettona zanesla v CSKA, kjer je ob izdatni pomoči Matjaža Smodiša osvojil še dva naslova najboljšega v Evropi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.