Šport > Košarka
21 ogledov

Mesto angelov postaja mesto Clippersov

Bryant Griffin Los Angeles Clippers Lakers NBA EPA
Los Angeles Clippers so na mestnem derbiju premagali Los Angeles Lakers in napovedali spremembo pola moči v mestu angelov (102:94). Kobe Bryant je spet presegel mejo 40 točk, a na drugi strani sta blestela Chris Paul (33) in Blake Griffin (22). Goran Dragić s Houston Rockets zmagal po podaljšku.

Chris Paul je dosegel 33 točk, Blake Griffin je 22 točkam dodal 14 skokov in izničil učinek Kobeja Bryanta (42 točk), Los Angeles Clippers pa so na mestnem derbiju premagali Los Angeles Lakers. Clippers, že od začetka obstoja zgolj "drugo moštvo" mesta angelov, so še drugič v štirih dneh premagali enega izmed velikanov lige NBA, potem ko so v sredo po podaljšku premagali Miami Heat, zdaj pa dobili še peto od zadnjih šestih tekem. Večer jim je pokvaril zgolj šepajoči Paul, ki je odskakljal po zadetem metu v zadnjih minutah.

Bryant je še na četrti zaporedni tekmi dosegel 40 ali več točk, toda to ni bilo dovolj za Lakers, ki so jim mestni rivali prekinili niz petih zaporednih zmag, kolegi iz Staples Centra pa so jih dvakrat premagali že v predsezoni. Jezerniki so se kot gostje najbolj približali šele v zadnji četrtini, še takrat najmanj na pet točk, potem ko je Bryant v tretji četrtini nasul 21 točk, a ga je podvajanje Clippers v zadnji zadržalo pri vsega desetih.

Tekme med Clippers in Lakers več kot očitno dobivajo zametke pravega derbija, tudi tokrat pa ni manjkalo napetih trenutkov. Darius Morris je utrpel grd prekršek Griffina, ki ga je med zabijanjem grobo odrinil, a ostal nekaznovan, trener Lakers Mike Brown pa je povsem ponorel in dobil tehnično napako. Tudi "mirni" Metta World Peace je nekajkrat grobo prijel Griffina in zamahnil s komolcem proti Paulu.

Dragićev Houston po podaljšku čez Portland

Houston Rockets so v noči na nedeljo s 107:105 po podaljšku ugnali Portland Trail Blazers. Goran Dragić je za rakete v osmih minutah dosegel tri točke, skok in podajo. S 33 točkami je bil najučinkovitejši Kyle Lowry. Pri Portlandu jih je Nicolas Batum s klopi zbral 29.

Najuspešnejša ekipa lige pa je trenutno Chicago Bulls, ki je prišla do 12. zmage po slavju v dvoboju z ekipo Toronto Raptors (77:64). Derrick Rose je zbral 18 točk in 11 podaj, s tremi asistencami na začetku zadnje četrtine pa je odigral ključno vlogo pri delnem izidu 7:0, s katerim so biki prišli do zmage, pete zapored v domači dvorani. To je najboljši izkupiček po sezoni 1996/97, ko so imeli sedem zmag v nizu. Chicago ima v tem sezoni granitno obrambo, saj so tekmeci dali na njihovem parketu povprečno vsega po 66,8 točke.

Igralci Oklahoma City Thunder so trenutno presenetljivo drugi v ligi, imajo le eno zmago manj od Chicaga in prav tako dva poraza. Tokrat so odpravili New York Knicks s 104:92; v prvem polčasu so domači dosegli kar 70 točk. Kevin Durant je za šesto zaporedno zmago prispeval 28 točk, James Harden 24, Russell Westbrook pa 21 točk ter po osem skokov in podaj. Slednji je bil na poti do svojega šestega trojnega dvojčka, vendar mu je to preprečila odločitev trenerja Scotta Brooksa, ki je poslal na klop svoje najboljše igralce po vodstvu s tridesetimi točkami ob koncu tretje četrtine.

V Dallasu so gostitelji in branilci naslova, prvi strelec je bil Jason Terry (21), zabeležili osmo zmago, šesto zapored, in so ob petih porazih na drugem mestu jugozahodne skupine. Sacramento Kings so ugnali s 99:60, gostje pa so z vsega 25,6 odstotnim metom iz igre dosegli najmanj točk v zgodovini kluba.

Liga NBA, rezultati:

Houston Rockets : Portland Trail Blazers 107:105*
Dragić (Houston) 3 točke, 1 skok in 1 asistenca v 8 minutah.

Atlanta Hawks : Minnesota Wild 93:91
Charlotte Bobcats : Golden State Warriors 112:100
Indiana Pacers : Boston Celtics 97:83
Washington Wizards : Philadelphia 76ers 90:103
Chicago Bulls : Toronto Raptors 77:64
Oklahoma City Thunder : New York Knick 104:92
Memphis Grizzlies : New Orleans Hornets 108:99
Utah Jazz : New Jersey Nets 107:94
Dallas Mavericks : Sacramento Kings 99:60
Los Angeles Clippers : Los Angeles Lakers 102:94
* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.