Šport > Košarka
13 ogledov

''Mi bi lahko metali 300 prostih metov''

Sagadin Mlajši člani U-20 Slovenija reprezentanca trening priprave Domžale Saša Despot
Reprezentanca mlajših članov je s 75:97 izgubila prvi pripravljalni dvoboj proti Srbiji, s katero se bo na tekmi, zaprti za javnost, pomerila še v nedeljo, ob 13.00. Najboljši strelec Slovenije Klemen Prepelič (14).

Slovenska reprezentanca je v vroči dvorani v Rumi, v kateri sta reprezentanci na semaforju lahko spremljali le rezultat, ne pa tudi časa, osebnih napak in ostalega, izgubila proti vrsti Aleksandra Džikića, ki je pred dvema letoma na mladinskem EP (U18) osvojila bron, na lanskem svetovnem prvenstvu (U19) pa srebro. Tekmo sta si ogledala tudi selektor slovenske članske reprezentance Božidar Maljković in veleposlanik Slovenije v Srbiji Franc But.

Srbi so imeli večino tekme prednost, Slovenija je vodila le na začetku in v drugi četrtini, ko je največ točk dosegel Jan Špan (skupno 11). Četa Zmaga Sagadina je imela še v tretji četrtini aktiven rezultat, v zadnji pa je igra nekoliko padla, kar so domači izkoristili in povedli z razliko, ki je ni bilo moč ujeti.

''Srbi so bili boljši, zlasti v zaključku srečanja. Njihova igra je bila zelo groba, čemur se nismo znali prilagoditi in tu se je naredila največja razlika. Ta njihova obramba z rokami je precej neregularna, v normalnih pogojih bi mi verjetno metali 300 prostih metov. Tri četrtine so bile v redu, v zadnji pa smo preveč popustili in se enostavno predali. Ključni so bili naša preslaba obramba, saj smo že ob polčasu dobili 51 točk, na koncu celo 97, preslab skok in premalo agresivnosti, na čemer bomo morali še veliko delati, obenem pa bomo morali biti tudi pametnejši v napadu," je povedal Zmago Sagadin, glavni trener Slovenije U20.

Pripravljalna tekma mlajših članov (U20), Ruma:

Srbija : Slovenija 97:75 (29:23, 22:23, 21:14, 25:15)
Špan 11, Rupnik 9, Brodnik 1, Prepelič 14, Besedič 4, Hodžič, Omič 6, Rojc 6, Pajić 12, Lapornik 8, Radulović 2, Gorjanc 2.

Ruma (Srbija), nedelja, 10. junija, ob 13.00:

Srbija : Slovenija (tekma zaprta za javnost)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.