Šport > Košarka
5 ogledov

Miami brez Dragića polovično uspešen

goran dragić youtube miami heat Youtube
Košarkarji Miamija so na domačem parketu doživeli boleč poraz v boju za osmo mesto na vzhodu, ki kot zadnje vodi v končnico.

Premagal jih je neposredni tekmec Boston Celtics s 100:90, slovenski zvezdnik Goran Dragić pa zaradi poškodbe hrbta ni igral. Bolj uspešen je bil Beno Udrih z Memphisom, ki v gosteh premagal Chicago s 101:91.

Dvoboj bratov Gasol je zasluženo pripadel mlajšemu Marcu. Ta je dobil tako strelski obračun proti bratu Pau kot tudi tekmo, ki je Memphis obdržala na drugem mestu na zahodu. Udrih je igral 18 minut, dosegel dve točki in imel šest podaj ter prav toliko skokov.

Marc Gasol je devetnajst od 23 točk dosegel v drugem polčasu, ko je Memphis naredil ključni delni izid 17:3, Pau Gasol pa je tekmo končal pri 13 točkah in enajstih skokih.

Oslabljena Vročica lahek plen za Boston

Miami brez Gorana Dragića, Udonisa Haslema in Chrisa Bosha je bil lahek zalogaj za Boston, še posebej potem, ko je bil zaradi fizičnega obračunavanja izključen center Miamija Hassan Whiteside. Dwyane Wade (34 točk) sam ni mogel potegniti voza iz blata, zato po tekmi ni varčeval s kritiko na račun Whitesidea, ki je bil izključen že drugič na zadnjih štirih tekmah. "Moral se bo naučiti brzdati svojo miselnost. Očitno se je odločil za težjo, bolečo pot učenja," je dejal Wade.

Boston je tako gostitelje nadigral v vseh pogledih - skoki 43:32, točke izpod koša 42:24, protinapadi 14:6, njegov najboljši mož pa je bil bivši soigralec bratov Dragić Isaiah Thomas. Odkar je iz Phoenixa prestopil v Boston, ima povprečje 21,4 točk na tekmo, Boston pa je dobil šest od desetih tekem. Tokrat je Thomas dosegel 25 točk.

Jubilejni zmagi za Atlanto in Golden State

Atlanta in Golden State sta zabeležila jubilejni 50. zmagi v sezoni. Atlanta je s 130:105 premagala Sacramento, ob tem, da je iz igre metala 60-odstotno, imela pa je tudi za to sezono rekordno število podaj - 42. Golden State, ki je zaradi poraza manj na prvem mestu v ligi, je ugnal Phoenix (98:80). Stephen Curry je dosegel 36 točk, Klay Thompson pa 25.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat : Boston Celtics 90:100
Goran Dragić zaradi poškodbe hrbta ni igral za Miami

Chicago Bulls : Memphis Grizzlies 91:101
Beno Udrih 2 točki, 6 podaj, 6 skokov v 18 minutah za Memphis

Charlotte Hornets : Washington Wizards 69:95
Atlanta Hawks : Sacramento Kings 130:105
Milwaukee Bucks : New Orleans Pelicans 103:114
Denver Nuggets : New York Knicks 106:78
Phoenix Suns : Golden State Warriors 80:98
Los Angeles Clippers : Minnesota Timberwolves 89:76

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.