Šport > Košarka
21 ogledov

Miami dinastija? "Ni nujno, da bodo!"

LeBron na dveh tekmah ni dal točke v zadnji četrtini. Miami izgublja z 2:3 v zma Žurnal24 main
Letos se jim naslov izmika, a ameriški mediji bi radi to generacijo Miamija "naredili" za dinastijo. "Morda postanejo dinastija, a nikjer še ni zapisano, da jim bo to res uspelo," je skeptičen Steve Nash.

Dallas Mavericks so na pragu osvojitve naslova prvaka lige NBA, a ameriškim medijem je še naprej mnogo bolj mar za Miami Heate in trojico ameriških reprezentantov LeBrona Jamesa, Chrisa Bosha in Dwyana Wada. To je trojka in moštvo, ki bo lahko v naslednjih desetih letih osvojilo več prstanov, so prepričani. Uvrstitev v letošnji finale je za ekipo, ki je še v procesu izgradnje, velik uspeh, pa čeprav bodo sami in predvsem tisti, ki jih ne marajo, na koncu govorili, da bo poraz v finalu neuspeh (za zdaj kaže nanj – zaostajajo z 2:3 v zmagah). Da pa bi Miami res postal dinastija, kakršna so bili v 90. letih Chicago Bulls in v zadnjem desetletju Los Angeles Lakers, pa potrebujejo še okrepitev ali dve, pa tudi James bo moral malo "pospraviti na svojem podstrešju", da se reši težav zadnjih četrtin.

Dvakratni MVP lige Steve Nash, ki si je tekme v Dallasu ogledal v živo, pa meni, da je še prezgodaj za napovedi, da bo ta Miami res postal dinastija. "Morda to lahko postanejo. Imajo tri dinamične zvezdnike, ki bi lahko skupaj napredovali. A čeprav so odlični, morajo to najprej pokazati na parketu. Za zdaj so šele v bitki za prvi prstan. Včasih se zgodi, da če imaš več zvezdnikov, se ti lahko izključujejo. Žoga je ena sama. Morda postanejo dinastija, a nikjer še ni zapisano, da jim bo to res uspelo." Sedemintridesetletni Kanadčan, eden od tistih All-Star igralcev, ki še nimajo prstana, je šest sezon igral za Maverickse, tako da ni presenečenje, da bi raje videl pokal v njihovih rokah. "Miami se zanaša na dva, tri igralce. Dallas pa ima izjemnega strelca v Dirku, poleg tega pa jim žoga zelo dobro kroži. Igrajo nekoliko bolj evropski slog košarke. Zanimivo bo spremljati, če bo Dallas še naprej tako dobro zadeval, in če bo imel Miami še naprej težave v napadu. Vsekakor pa bo to zelo zanimiv razplet finala."

Finalna serija se zdaj seli nazaj na Florido, kjer bodo Heati v domačem Miamiju v noči na ponedeljek (ob 2.00 po srednjeevropskem času) poskušali izsiliti sedmo tekmo za pokal Larryja O'Briena. Vnovič bo pod drobnogledom James, ki je na peti tekmi sicer dosegel trojnega dvojčka, a na drugi tekmi zapored v zadnji četrtini ni dal niti točke. Noče priznati, da ga zdeluje pritisk finala: "Ne, mislim, da ne. Ne, ne verjamem. Vem, da me ne." Bil je boljši kot na četrti tekmi, a če ni zmage, pač to ne pomeni veliko. "Zame štejejo le zmage. Trojni dvojček ni nič, če izgubiš. Na šesti tekmi moramo biti še boljši." No, pa tudi če bodo boljši, če bo Dallas spet zadeval "vse", jih Miami ne more premagati.

LeBron James ostaja med najbolj osovraženimi v ligi NBA in tisti, ki ga ne marajo, si zdaj lahko dajo duška. Po spletu tako kroži naslednja šala: LeBrona sem vprašal, če ima dolar. Pa mi je dal 75 centov. Vprašal sem ga: "Kaj pa ostalo?" "Nimam četrtega četrtaka," je odgovoril. James pritisku res ne bi smel popustiti, saj tudi če Miami Heatom letos ne uspe, bodo imeli v naslednjih letih mnogo priložnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.