Šport > Košarka
8 ogledov

Miami končno ušel rogovom Milwaukeeja

Udrih Jones Cole Milwaukee Bucks Miami Heat NBA EPA
Košarkarjem Miami Heat je v ponedeljek zvečer končno uspelo preskočiti eno izmed najvišjih ovir, ki se je v zadnjem času postavila na pot zvezdniškemu moštvu - ekipo Milwaukee Bucks slovenskega reprezentanta Bena Udriha (96:114).

Milwaukee Bucks so januarja na gostovanju premagali Miami Heat (91:82), nato pa še enkrat doma v Milwaukeeju (105:97), ko so po prvem polčasu že zaostajali za 18 točk. Vročica in LeBron James sta v ponedeljek zvečer kljub vsemu preprečila "metlo", ki Milwaukeeju proti Miamiju ni uspela že vse od sezone 1990/91. James je bil s 35 točkami in metom 16-21 prvi strelec večera, zvezdniško moštvo s Floride pa se je enemu svojih najbolj neugodnih tekmecev odlepilo v tretji četrtini, ko je prav James natresel 16 točk.

"Vedeli smo," je po tekmi razlagal James. "Dvakrat so nas res priročno premagali. Odigrali so štiri izvrstne četrtine in nas premagali. V napadu so nas držali pod našim povprečjem. Zelo dobro se spomnim, kaj se je zgodilo v tretji četrtini, ko smo zadnjič igrali tukaj. Tokrat smo končno uspeli uveljaviti našo igro z močnim pritiskom, ki mu niso bili kos," je še pristavil zvezdnik Miamija. Strelsko učinkovita sta bila pri gostih še Dwyane Wade (22 točk) in Mario Chalmers (13), medtem ko je pri Bucks blestel Carlos Delfino (24).

Slovenski reprezentant Beno Udrih je v 20 minutah dosegel enajst točk, dodal pa je še dve podaji in tri izgubljene žoge. Bucks so izgubili pet od zadnjih sedmih tekem in Brandon Jennings je priznal, da jih bolj skrbi trenutna forma kot to, da jim je dvakrat uspelo ugnati Miami. "Mislim, bilo bi lepo, če bi nam jih uspelo premagati trikrat, ampak trenutno bolj poskušamo priti nazaj na pravo pot," je dejal Jennings. "Res se ne tolažimo s tem: 'Ja, premagali smo jih dvakrat, oni pa nas enkrat.'"

James je tekmo končal v slogu, s silovitim zabijanjem v zadnjih sekundah. Obramba domačih se je v izdihljajih tekme povsem spozabila in pustila LeBronu, da je povsem neoviran stekel pod koš in zabil z eno roko 4,2 sekunde pred koncem tekme. To je bila 22. zmaga Miamija na letošnjih 29 tekmah, s čimer so izenačili rekord kluba (iz sezon 1996/97 in 2004/05). "Samo dobra košarka," je recept razložil James. "Ne gre za enega človeka. Vsi smo v ritmu. Ko smo v ritmu, smo zares dobra ekipa."

Na preostalih tekmah so Golden State Warriors na domačem parketu premagali Phoenix Suns (102:96). Charlotte Bobcats so bili slabši od Philadelphie 76'ers (89:98), Orlando Magic so doma premagali Minnesoto Timberwolves (102:89), New Orleans Hornets pa so bili doma boljši od Utaha Jazz (86:80). Branilci naslova košarkarji Dallas Mavericks so na domačem parketu premagali Los Angeles Clippers (96:92). Športnik leta v Nemčiji Dirk Nowitzki je za teksaško moštvo dosegel 22 točk, pol od tega v zaključnih šestih minutah. Dallas je vpisal četrto zaporedno zmago in skupno 18 v tej sezoni.

Liga NBA, rezultati:

Milwaukee Bucks : Miami Heat 96:114
Udrih (Milwaukee) 11 točk, 2 podaji, 3 izgubljene žoge v 20 minutah.

Golden State Warriors : Phoenix Suns 102:96
Charlotte Bobcats : Philadelphia 76'ers 89:98
Orlando Magic : Minnesota Timberwolves 102:89
New Orleans Hornets : Utah Jazz 86:80
Dallas Mavericks : Los Angeles Clippers 96:92

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.