Šport > Košarka
60 ogledov

Miami nemočen brez Slovencev

miami heat chris bosh Profimedias
Ekipa Miami Heat, za katero igrata Goran Dragić in Beno Udrih, je izgubila na gostovanju v Oklahomi. Slovenska košarkarja zaradi poškodb nista stopila na parket.

Košarkarji Miamija so niz šestih tekem v gosteh zaključili s četrtim porazom. Proti Oklahomi so bili brez možnosti za uspeh. Nastopili so brez Gorana Dragića, ki ima poškodovano mišico, ter Bena Udriha, ki čuti bolečine v vratu, zato so dosegli najnižje število točk v sezoni. Rezultat je bil 99:74.

Ključna igralca Oklahome sta bila Kevin Durant s 24 točkami in 10 skoki ter Russell Westbrook, ki je zabeležil peti trojni dvojček v sezoni - 13 točk, 10 skokov, 15 podaj. Oklahoma se je s četrto zaporedno zmago povzpela na izkupiček (30-12), Miami, za katerega je Dwyane Wade dosegel 22 točk, pa je zdrsnil na 23-18.

Še naprej odlično igra San Antonio. Proti Dallasu je zabeležil enajsto zaporedno zmago in 33. zaporedno na domačem parketu, upoštevajoč še prejšnjo sezono. Na enajstih od šestintridesetih tekmah v tej sezoni so Spurs tekmeca premagali z vsaj 25 točkami razlike. Dallas so tokrat odpravili s 112:83. Prvi strelec domačih je bil LaMarcus Aldridge (23), izkazali pa so še Boris Diaw (16), Kawhi Leonard (15) in Jonathon Simmons (14).

Največ košev so videli gledalci v Denverju. Gostitelji so v zadnji četrtini dosegli kar 45 točk, vključno z odločilno trojko Randyja Foya 21 sekund pred koncem tekme. Nuggets so tako zabeležili sedmo zaporedno zmago na domačem parketu, Indiana pa se je morala sprijazniti s tretjim porazom v nizu.

Serijo porazov so raztegnili tudi Los Angeles Lakers, ki niso bili kos Houstonu, medtem ko je Minnesota prekinila negativni niz devetih tekem brez zmage. Zanesljivo je premagala Phoenix.

Liga NBA, izidi:

Oklahoma City Thunder : Miami Heat 99:74
Dragić zaradi poškodbe ni igral; Udrih zaradi bolečin v vratu ni igral

Minnesota Timberwolves : Phoenix Suns 117:87
San Antonio Spurs : Dallas Mavericks 112:83
Denver Nuggets : Indiana Pacers 129:126
Los Angeles Lakers : Houston Rockets 95:112

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.