Šport > Košarka
13 ogledov

Miami povedel v finalu lige NBA

lebron james miami heat EPA
Košarkarji Miamija so povedli v velikem finalu končnice prvenstva severnoameriške košarkarske lige NBA. Na tretji tekmi finala so na domačem parketu z 91:85 premagali Oklahoma City Thunder in v finalu povedli s skupnim izidom 2:1 v zmagah. Moštvi igrata na štiri zmage.

Miami je še sredi tretje četrtine zaostajal že za 10 točk, a so s superzvezdniško pomočjo LeBrona Jamesa in Dwyana Wada nagnili tehtnico v finalu v svojo korist.

Pri Miamiju je James prispeval 29 točk in 14 skokov, Wade pa je dodal 25 točk, sedem skokov in sedem podaj, Chris Bosh pa 10 točk in 11 skokov. Najboljši pri Oklahomi je bil Kevin Durant s 25 točkami. Četrta tekma finala bo v Miamiju v sredo zjutraj po slovenskem času.

"Vsi se še predobro spominjamo dogodkov iz lanskega finala. Bolečina poraza nas je spremljala vse leto, vsak dan smo razmišljali o zamujeni priložnosti in to nam v letošnji seriji pomaga," je dejal Bosh. Miami je tudi lani v finalni seriji proti Dallasu vodil z 2:1 v zmagah, potem pa niso dobili nobene tekme več. "V četrti četrtini se je nabralo veliko preveč izgubljenih prostih metov in žog. Za nami je zelo napeta tekma končnice. Mislim, da smo zapravili priložnost za zmago. So zelo močno moštvo," je bil nezadovoljen trener Oklahome Scott Brooks.

Če so lani pri Miamiju razlog za poraz iskali v neprepričljivih predstavah LeBrona Jamesa, pa letos prvi zvezdnik ekipe iz Floride uspešno polni koše, saj je bil tudi tokrat prvi strelec srečanja. "Poskušam storiti vse za zmago ekipe, da se izkažem v ključnih trenutkih in sem na voljo svojim soigralcem," je povedal James.

V tretji četrtini se je zdelo, da ima Oklahoma nadzor nad potekom tekme, vendar je njihov najboljši strelec Kevin Durant še pred začetkom zadnjega dela dobil četrto osebno napako, zato je moral sesti na klop. "Neprijetno je bilo. Imeli smo lepo vodstvo, vendar so se vrnili z nekaj meti. Dvakrat smo naredili osebno napako nad strelcem za tri točke. Težko je. Sovražim sedeti na klopi, še posebej zaradi osebnih napak," je bil po tekmi jezen Durant.

Igra vročice iz Miamija pa še zdaleč ni bila brezhibna. V zadnji četrtini so izgubili kar devet žog, vendar so razliko uspeli vzdrževati s pomočjo svojih zvezdnikov. Trener Oklahome Scott Brooks se je v tretji četrtini odločil, da na klop pokliče Russella Westbrooka, ki z odločitvijo ni bil prav nič zadovoljen, čeprav je kasneje to zanikal. "To je odločitev trenerja. S tem je treba živeti," je povedal Westbrook.

Drugi strelec vročice je bil Dwayne Wade, ki je prispeval 25 točk in sedem skokov. "Ne vem, ali smo bili lani dovolj izkušeni, da bi se spopadli z izzivom. Danes bolje razumemo situacije in se z njimi lažje soočamo," je dodal Wade.

Liga NBA, finale:

Miami Heat : Oklahoma City Thunder 91:85 /2:1/
James 29, Wade 25, Bosh 10; Durant 25, Westbrook 19

// - izid v zmagah, igrajo na štiri dobljene tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.