Šport > Košarka
45 ogledov

Miami se je rešil v zadnji minuti

beno udrih miami heat Profimedias
Košarkarji Miami Heat so se v zadnji minuti tekme z Memphis Grizzlies izognili četrtemu zaporednemu porazu.

Ekipa Miami Heat je proti Memphisu zaostajala že za 16 točk, nato pa s čvrsto obrambo naredila preobrat, ki ga je s košem za vodstvo 21 sekund pred koncem kronal Dwyane Wade.

Miami je slavil s 100:97, Goran Dragić pa je v dobrih 35 minutah na parketu - več od njega je za domače igral le Luol Dend - dosegel osem točk in zbral prav toliko podaj. Sicer pa je imel Dragić zelo slab izkoristek metov; iz igre je metal 3:14 oziroma 0:5 za tri točke. Dve točki manj v zgolj desetih minutah igre je dosegel Beno Udrih.

Prvi strelec Miamija, ki ima zdaj izkupiček 13-9, je bil Chris Bosh z 22 točkami. Wade pa jih je na koncu zbral 14. "Dwyane ima veliko prednost, ker je velik igralec. Četudi mu kakšen večer ne gre, lahko vedno računaš nanj. Ko je najbolj potrebno, bo pokazal svojo kakovost," je po zmagi dejal trener Miamija Erik Spoelstra.

Njegov kolega Dane Joerger pri Memphisu je dodal: "Zmago smo izpustili iz rok. Potrebovali smo le koš ali dva, imeli cel kup odprtih metov, vendar nismo zadeli. Oni so morali v zadnjih minutah zadeti prav vse in tudi so. Zadnjih šest napadov so končali s košem."

Šestnajst točk je zaostajala tudi Oklahoma, na koncu pa po podaljšku premagala Utah Jazz s 104:98. Kevin Durant je 29 od svojih 31 točk dosegel po odmoru, Russell Westbrook pa se je izkazal s 25 točkami. Oklahoma City (16-8) je Jazz premagala že v petek v Utahu.

Tudi na preostalih dveh prizoriščih sta zmagi ostali doma; Phoenix Suns je Minnesoti zadal šesti poraz na zadnjih sedmih tekmah, Toronto pa je brez težav ugnal najslabšo ekipo lige Philadelphio. Ta je zdaj z izkupičkom 1-24 izenačila najslabši start na prvih 25 tekmah, ki ga je v sezoni 1970/71 zabeležil Cleveland.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat : Memphis Grizzlies 100:97
Dragić 8 točk, 8 podaj v 35 minutah; Udrih 6 točk v 10 minutah

Phoenix Suns : Minnesota Timberwolves 108:101
Toronto Raptors : Philadelphia 76-ers 96:76
Oklahoma City Thunder : Utah Jazz 104:98*

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.