Šport > Košarka
25 ogledov

Miami šest tekem brez Andersena, Blaylock kritično

Andersen West Miami Heat Indiana Pacers NBA končnica EPA
Košarkar Miami Heat Chris Andersen bo zaradi incidenta na tekmi finala vzhodne konference, ko se je zapletel v besedni dvoboj z igralcem Indiana Pacers Tylerjem Hansbroughom in ga potisnil na tla, počival na kar šestih tekmah, so sporočili z vodstva lige NBA. Javnost je v ZDA v petek sicer šokirala huda prometna nesreča Mookieja Blaylocka.

Košarkarji Miami Heat, branilci naslova v severnoameriški ligi NBA, se bodo na šestih tekmah morali znajti brez soigralca Chrisa Andersena, ki ga je vodstvo lige kaznovalo s šestimi tekmami prepovedi igranja. Andersen je na peti tekmi finala vzhodne konference odrinil člana Indiane Pacers Tylerja Hansbrougha in se z njim zapletel v besedni dvoboj.

Andersen je Hansbrougha najprej potisnil na tla, nato pa ga odrinil in mu povedal nekaj krepkih. Miami sicer proti Indiani vodi s 3:2 v zmagah, v noči na nedeljo po slovenskem času pa si z novo zmago lahko zagotovi napredovanje v finale lige NBA, kjer jih čakajo San Antonio Spurs.

Blaylock v kritičnem stanju

Nekdanji košarkar Mookie Blaylock, tudi udeleženec tradicionalnega vikenda zvezd, je po hudi prometni nesreči v predmestju Atlante v kritičnem stanju, poroča časopis Atlanta Journal-Constitution. V čelnem trčenju je življenje izgubila ena oseba, poleg nekdanjega branilca Atlante Hawks sta poškodovani še dve osebi.

Vzrok nesreče atlantska policija še preiskuje, po besedah očividcev pa naj bi Blaylockovo vozilo Cadillac Escalade po silovitem trčenju obrnilo. Šestinštiridesetletni Blaylock je za Atlanto igral med leti 1992 in 1999, bil pa je član New Jersey Nets in Golden State Warriors. Na All star vikendu je igral leta 1994.

Z jeleni se bo oglašal Drew

Vodstvo košarkarskega kluba Milwaukee Bucks je za trenerja imenovalo Larryja Drewa. Slednji je nazadnje vodil igralce Indiano, Drew pa je na klopi Milwaukeeja menjal Jima Boylana. Petinpetdesetletnik bo moštvo, ki nastopa v severnoameriški ligi NBA, vodil vsaj tri sezone.

Drew je Atlanto vodil zadnje tri sezone, v katerih je dosegel 128 zmag in 102 poraza. Leta 2011 je omenjeno ekipo popeljal do finala vzhodne konference.

Komentarjev 1
  • iHEki 10:37 01.junij 2013.

    "The Miami Heat won’t be able to lean on Chris “Birdman” Andersen in their quest to finish off the Indiana Pacers in Game 6 of the Eastern Conference finals Saturday night at Bankers Life Fieldhouse.The backup big man ...prikaži več was suspended for one game without pay by the NBA this evening for a Flagrant-1 foul on Pacers’ forward Tyler Hansbrough that was upgraded to a Flagrant-2 foul, a penalty announced by NBA Executive Vice President of Basketball Operations Stu Jackson."Suspendiran za tekmo 6 in ne za 6 tekem ... Adijo pamet.